Nyhet2020-01-19

Zander & Ingeströms nya organisation

Z&I:s nya organisation – några strategiska rockader

Den 1 januari träder Zander & Ingeströms nya organisation i kraft: ett ansikte försvinner, ett tillkommer och några ansvarsområden med vidhängande titlar omfördelas mellan kända ansikten. För våra kunders del innebär det här ingen som helst skillnad, men saken kan ha ett praktiskt intresse och därför summerar vi förändringarna här och nu.

1 · Anders Englund, Zander & Ingeströms säljchef, lämnar företaget den sista februari. Ny säljchef blir Torbjörn Petterson (bilden) – av många känd under namnet doktor Tobbe.

2 · Thomas Nyström blir produktchef. 

3 · Rickard Henriksson, vår senaste medarbetare, fyller luckan efter Thomas och tar över ansvaret för Zander & Ingeströms kunder i norra Sverige (se intervjun nedan).

4 · Organisationens övriga förändringar har redan redovisats i ett tidigare nyhetsbrev: Den 1 oktober lämnade Lars-Olof Larsson på egen begäran jobbet som VD för att i stället fortsätta i företaget som säljande konsult. Zander & Ingeströms nya VD heter Joel Lybert.

Rickard Henriksson – Z&I nya säljare i norr

Den 1 oktober började Rickard Henriksson sitt nya arbete som försäljningsingenjör hos Zander & Ingström, region norr, som sträcker sig från Gävle till Kiruna. Nyhetsbrevet ringde upp Rickard för att få höra lite om hans bakgrund och förväntningar på framtiden.

– Kan du berätta lite om din förhistoria?

– Jag är 28 år gammal, född och uppvuxen i Boden, men bor idag med sambo och son i Piteå. I botten är jag elektriker men jag bytte tidigt spår för att få arbeta med pumpar, något som alltid har intresserat mig. Jag började som driftstekniker på reningsverket i Boden, jobbade senare på Pumphuset i Luleå, och därefter blev det fem år som driftstekniker hos Pireva som ansvarar för vatten och avlopp i Piteå kommun.

– Hur hamnade du hos Zander & Ingeström?

– Jag hade redan börjat fundera på att prova något nytt när jag såg deras platsannons. Jag visste ju mycket väl vilka de var från åren hos Pireva – vi hade bland annat köpt Netzsch excenterskruvpumpar av dem – och jag visste att de hade det bästa ryktet i pumpbranschen. När jag sedan sökte jobbet visade det sig att de också kom ihåg mig från våra möten. Det var säkert ingen nackdel –  jag fick i alla fall jobbet.

– Hur ser du på framtiden?

– Jag har fått mitt drömjobb. Zander & Ingeström är fantastiskt duktiga på allt de gör. Att få arbeta hos dem ser jag som en otrolig chans med en enorm utvecklingspotential för mig. Under hösten när jag har gått olika utbildningar för att uppdatera mina produktkunskaper har jag dessutom upptäckt den familjära stämningen på företaget där alla ställer upp för varandra. Jag kunde alltså inte ha önskat mig en bättre framtid.