Nyhet2016-10-20

Xylem höjer standarden för omrörare

Xylem höjer standarden för högeffektiva, dränkbara, långsamtgående omrörare

Fördelarna med nya Flygt 4320 är att den kombinerar en högeffektiv permanentmagnetmotor
med en integrerad frekvensomformare vilket gör den till en av marknaden mest kostnadseffektiva alternativ

Den nya omröraren finns i tre olika motorstorlekar 2, 4 och 8 kW, vilka kan kombineras med 2 eller 3-bladiga propellrar med diametrar 1,4 alt 2 eller 2,5m. Allt detta tillsammans med den integrerade frekvensomformaren ser till att det bästa och mest kostnadseffektiva omrörningsresultatet uppnås.

Låga kostnader och snabb återbetalning

Med en motoreffektivitet som motsvarar verkningsgradsnivån IE4 och fullt justerbar hastighet levererar Flygt 4320 oöverträffade energibesparingar. Hastighetsstyrningen i Flygt 4320 kan enkelt justeras genom en liten operatörspanel som kan monteras på sidan av tanken eller lättillgängligt i kontrollrummet. Styrningen är även tillgänglig från centrala styrsystem via fjärrkommunikation. Mjukstart och – stopp minskar slitaget på de mekaniska och elektroniska komponenterna vilket förlänger dess livslängd och reducerar behovet av underhåll. Då allt är integrerat i omröraren, en högeffektiv permanent magnetmotor och frekvensomformare elimineras behovet av komplicerade apparatskåp.

Service och garanti

Uppbackad av 50 års forskningsexpertis och innovation omrörningsteknologi levererar Xylems Flygt 4320 den prestanda och tillförlitlighet som du kan förvänta dig av den bästa omröraren på marknaden. Hos Xylem designar och konstruerar vi själva varje komponent, från propellrar och axeltätningar till motorer och växellådor så att du kan vara säker på kvaliteten och tillförlitligheten i våra produkter. Med vårt världsomspännande servicenätverk, vår kunniga
personal och vår tillgång till originaldelar är vi alltid redo att serva dig.

Om Xylem

Xylem (XYL) är en ledande global leverantör av vattenteknologi, som hjälper sina kunder att transportera, behandla, testa och effektivt använda vatten för allmännyttiga ändamål, i fastigheter för boende och kommersiellt bruk, samt inom industri och jordbruk. Företaget är verksamt i mer än 150 olika länder genom ett antal marknadsledande produktvarumärken och dess personal besitter bred expertis med starkt fokus på att finna lösningar lokalt på världens mest komplicerade vatten- och avfallsvattenproblem. Xylem har sitt huvudsäte i Rye Brook, New York, och hade år 2015 årliga intäkter på 3,7 miljarder dollar och cirka 12 500 anställda runt om i världen. Under de senaste fyra åren har Xylem funnits med på Dow Jones Sustainability Index för främjande av hållbara affärsmetoder och lösningar runt om i världen. Sedan 2013 har företaget dessutom uppfyllt kraven för att ingå i FTSE4Good Index Series.

Namnet Xylem härstammar från klassisk grekiska och är den vävnad som transporterar vatten i växter. Namnet belyser vår ingenjörskonst inom vattenområdet genom att förknippa den med den bästa sortens vattentransport – den som finns i naturen. För mer information, besök oss på www.xylem.com/se