Nyhet2018-03-02

Watson-Marlow lanserar ny peristaltisk fyllare

Watson-Marlow Fluid Technology lanserar Flexicon PF7 – en ny peristaltisk fyllare

En nyhet från Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) är den peristaltiska bordsmodellen för aseptisk vätskefyllning Flexicon PF7 som är optimerad för användning i GMP-reglerade industrier såsom bioteknik, läkemedel och diagnostik. PF7 är konstruerad med samma precisionsprestanda som kännetecknar varumärket Flexicon men kommer med ett mer intuitivt, valideringsvänligt användargränssnitt som minskar risken för kostsamma överfyllningar.

  • Utvecklad speciellt för värdefulla, känsliga vätskor
  • Fyllningsnoggrannhet bättre än ±0,5 % förhindrar dyrbar överfyllning
  • Intuitivt användargränssnitt förenklar handhavandet

PF7 är konstruerad för vikt- eller volymbestämd precisionsdosering med hjälp av Accusil-slangar och är avsedd att användas med engångssystem som AsepticSu vilket eliminerar risken för korskontaminering. Slangbytet går snabbt och säkert – det kan inte bli enklare.

PF7 levereras programmerad med rekommenderade fyllningsparametrar som baseras på Flexicons 30-åriga erfarenhet. Användare kan anpassa fyllningsparametrarna för att uppnå optimal noggrannhet för sina tillämpningar. Upp till 200 användarrecept kan sparas och lösenordsskyddas för framtida bruk. Ett enkelt och kraftfullt användargränssnitt med stora tangenter och en färgskärm underlättar handhavandet när du arbetar med handskar eller bakom glas i en RABS- eller LAF-enhet.

Hjärtat i alla Flexiconsystem är våra peristaltiska fyllningsmaskiner med dess låga skjuvning och skonsamma pumpning och som garanterar att produkten transporteras med hög precision utan att skadas. PF7 har utvecklats speciellt för fyllning av värdefulla, känsliga vätskor i GMP-reglerade produktions- och renrumsmiljöer. Med det i åtanke klarar maskinen repeterbar fyllning av så små volymer som 0,2 ml upp till 250 ml med en noggrannhet som överstiger ±0,5 %. Dessutom slipper du skumbildning, stänk och dropp mellan doser.

Integreringen är en annan sida av PF7 som innebär många användarfördelar. Enheten kan t.ex. anslutas till flera olika vågar och skrivare för felfri kalibrering och batchrapportering. Det i sin tur underlättar att GMP-krav och föreskrifter uppfylls. PF7 kan också anslutas till många olika flaskhanteringssystem som t.ex. FlexFeed 15, 20 och 30 eller tredjepartssystem.

Flexicon PF7 levereras med fem års garanti, och IQ/OQ-dokumentation fås vid begäran som en hjälp vid processvalideringen.

För mer information kontakta:

Watson-Marlow Alitea

Hammarby Fabriksväg 29-31

120 30 Stockholm

Tel: 08-556 556 00

Mail: info@wmftg.se

www.wmftg.se