Nyhet2019-01-24

Vidareutvecklade högeffektiva cirkulationspumpar

KSB-koncernen visar på ISH-mässan 2019 i Frankfurt för första gången de senaste generationerna av sina högeffektiva cirkulationspumpar i serierna Calio S och Calio-Therm S. Användningsområdet för dem är cirkulationssystem inom värme-, ventilations- och klimatanläggningar samt cirkulationssystem för dricksvatten (Calio-Therm S).

Utseendemässigt har de nya pumparna en mer utpräglad design än föregångarna. Vid konstruktionen har utvecklarna fokuserat på att de ska vara enkla att manövrera och mycket kompatibla med befintliga system.

Tack vare en avluftningsskruv framtill kan pumpen enkelt avluftas manuellt och vid behov avblockeras när den inte använts på länge.

Anslutningskabeln kan monteras enkelt tack vare den helt omarbetade 230-volts nätkontakten i skruvteknik och det raka kabelutförandet. Alla kabeltyper upp till diametern 1,5 mm2 kan anslutas. För mindre utrymme finns också en vinkelkontakt som alternativ. På så sätt kan man snabbt och enkelt byta ut de viktigaste marknadsaktörernas produkter mot en Calio S utan att behöva dra om elkablarna.

Mätningar i KSB:s ljudtestanläggning visade på ljudvärden under 30 dB(A), vilket innebär att de nya pumparna hör till de tystaste värmecirkulationspumparna på marknaden.

Displayen med symboler kan skötas enkelt med tryckknappar. Ett översiktligt LCD-fält visar omväxlande driftssättet, den elektriska effekt som tas upp för tillfället, det befintliga volymflödet och uppfordringshöjden.

Om funktionen nattsänkning är aktiverad registrerar pumparna vid ständigt sjunkande medietemperaturer ett minimalt värmeeffektbehov. Då minskar de automatiskt börvärdet med 30 procent. När värmeeffektbehovet ökar växlar pumpaggregatet tillbaka till det ursprungliga värdet.

För applikationer som kräver en uppfordringshöjd på upp till åtta meter finns från och med mitten av 2019 ytterligare två pumpstorlekar tillgängliga: Calio S 25-80 och Calio S 30-80.

Pumparna finns tillgängliga i standardlängderna 130 mm och 180 mm i grått gjutjärn eller rostfritt stål. Samtliga pumpar med längden 180 mm är som standard utrustade med förmonterade värmeisoleringsskal.

För mer information:’

KSB Sverige AB
Datavägen 23, Box 9023
SE-400 91 Göteborg, Sweden
Tel.: +46 (0)31 720 24 00
Website: http://ksb.se