Nyhet2015-06-16

Verder förvärvar Ponndorf

Verder International BV (Vleuten, Nederländerna) har förvärvat Ponndorf Gerätetechnik GmbH (Kassel, Tyskland), tillverkare av peristaltiska pumpar för industriella applikationer.

Ponndorf har tillverkat pumpar sedan 1953 och Ponndorfs nuvarande chef Till Völker, som är tredje generationen som driver Ponndorf, kommer att vara fortsatt aktiv i bolaget.

”Vi är glada att välkomna Ponndorf till Verder koncernens bolag. Med detta förvärv stärker vi ytterligare vår position som en ledande leverantör av lösningar för peristaltiska slang och slangpumpar och stärker vår globala marknadsposition i ett brett spektrum av branscher”, säger John Hoorneman, VD för Verder Liquids BV.

”Ponndorf har en stark produktportfölj av torrkörningsbara och smörjda peristaltiska pumpar, samt en utmärkt kundbas och tillverkningskapacitet. Vi ser fram emot att kombinera vår forskning och vårt applikationskunnande med Ponndorf för att utöka vår globala räckvidd i den peristaltiska pumpmarknaden.”

”De nya produkterna kompletterar Verders produktbas inom peristaltiska pumpar, och stärker vår närvaro på den globala peristaltiska pumpmarknaden”, tillägger Kenneth McCartney, VD för Verderflex peristaltiska pump produktion. Vi ser fram emot samarbetet.”

Verder kommer att integrera Ponndorfs pumpar i Verderflex produktintervall av peristaltiska pumpar men Ponndorf Gerätetechnik kommer att fortsätta förse sitt nuvarande återförsäljarnät med Ponndorfmärkta pumpar.

Ponndorf Gerätetechnik GmbH

Ponndorf Gerätetechnik GmbH är tillverkare av ett komplett sortiment av slangpumpar samt andra pump- och styrningslösningar. Ponndorf kombinerar traditionella värden med innovativa produkter och ger kundlösningar med högt utvecklad pumpteknik.

Verder Liquids Division

Verder Liquids Division tillverkar och distribuerar ett brett utbud av förträngningspumpar. Tillverknings verksamheten inom Verder Liquids Division fokuserar på produktion av innovativa förträngningspumpar.
Försäljningen av produkter i Verder Liquids Division (www.verder.com) är uppbyggd och organiserad med fokus på lokal närvaro med egna dotterbolag. VERDER pump är pålitliga leverantörer för applikationer inom kemiska, vattenrening, livsmedels- och processindustrin. Verder har ett brett utbud av egna märkesvaror som – där det är nödvändigt- kompletteras med tredjeparts varumärken för att erbjuda den bästa lösningen för kunderna. Detta gör Verder till en industriell leverantör som täcker nästan alla delar av industrin med best-fit-solutions.

För mer information: Marc.verbeek@verder.com