Nyhet2018-10-08

Ventilföretaget prisas för sin tillväxt i Europa

På ett och ett halvt år har Askalon expanderat från 60 till närmare 100 anställda.
Nu har företaget prisats för sina säljinsatser i Europa
.

Ventilföretaget Askalon grundades 1973 och firar därmed 45 år i år. Det senaste 15 åren har det hänt mycket. År 2004 hade företaget 22 anställda och samma år öppnades en filial i Danmark. 2010 var antalet anställda mer än det dubbla, en filial med serviceverksamhet öppnade i Finland och det var också då företaget bytte namn – från Peab Process till Askalon AB.
Förra året anställdes sex personer från Emerson till Askalon i Danmark och tidigare i år förvärvades ventilverksamheten med sälj- och serviceorganisation med 18 anställda från Erichs Armatur i Sverige.

Finska framgångar
Expansionen har fortsätt och i dag närmar sig Askalon hundra anställda i tre länder. Orderingången har ökat med närmare 70 procent jämfört med samma tid i fjol. Bland annat har ventiler och service för kraftindustrin, med såväl kraftverk som fjärrvärme, bidragit till ökningen.
– Vi har en bra kombination av stora Emerson med deras kvalitetsprodukter och Askalons flexibilitet, service och konstruktionsförmåga, säger vd Mats Warnqvist.
Förra veckan besökte Mats och säljare, tillika affärsområdesutvecklare, Niklas Pettersson Emerson i Lissabon, Portugal, för en träff med säljare från hela Europa. Då uppmärksammades Askalons säljinsatser och ett pris delades ut med motiveringen ”To Askalon sales team for overall European best in class Sales performance in the Power Market”. Dessutom presenterades fyra framgångssagor och två av dem står Askalon Finland för.
– Det är kul att teamet blir uppmärksammat för allt arbete vi gör. Vi har gått igenom en väldig expansion och samtidigt klarat av att bibehålla och öka våra säljinsatser, säger Mats Warnqvist.
– Det här är ett kvitto på att vi gör rätt.

Askalon ABVentiler – Engineering- Ventilservice – Diagnostik – Utbildning

Askalon AB arbetar sedan 1973 för att förbättra processindustrins applikationer. Vi är idag ett 90-tal ingenjörer, projektledare och servicetekniker med kompetens inom ventiler, ventilservice och ventildiagnostik. Vi är en av ventilbranschens mer kompletta aktörer och kan tillgodose kunders behov av reglerventiler, säkerhetsventiler och avstängningsventiler. Dessutom har vi egen konstruktion och tillverkning av rörsystem och processmoduler samt ett utbildningscenter med kurser riktade till processindustrin.

Våra kunder finns inom processindustrin samt energi och kärnkraft i Sverige, Danmark och Finland. Omsättningen är cirka 170 mkr.

Askalon är Emerson Local Business Partner för alla Emerson-ventiler i Sverige, Finland, Danmark och Island.

Askalon AB

Nolgårdsvägen 11

66341 Hammarö

Tel: 054-579200

Web: www.askalon.se