Nyhet2021-01-11

Värdet av snabba pumpleveranser!

Pumpar är ofta kritiska för driften, så också på denna industri som driver en förbränningsanläggning på den svenska västkusten. Hit kommer hushållsavfall som omvandlas till fjärrvärme och el. Vid ett driftstopp skulle många människor påverkas antigen av utebliven värme eller strömavbrott. Därför finner kunden en trygghet i att Tapflo kan leverera snabbt och alltid har reservdelar på lager.

Idag arbetar två vertikala centrifugalpumpar från en annan leverantör med att cirkulera HCL-vatten dygnet runt, en process som är avgörande för driften. Den ena centrifugalpumpen fungerar som backup vid stopp på första pumpen. Nyligen uppstod ett haveri och backup-pumpen sattes i drift. Reservdelar beställdes från leverantörer som meddelade att delarna kommer att levereras om 16 veckor. Helt plötsligt var driften hotad, för stannar även den andra pumpen och den också behöver reservdelar, står hela anläggningen still.

Detta scenario målades upp för vår kollega Fredrik Tholén och i samråd med kunden bestämdes det att sätta in en tryckluftsdriven membranpump från Tapflo i ett tredje led. Två veckor senare var pumpen och tillhörande pulsationsdämpare installerad. Skulle mot förmodan de två första pumparna gå sönder samtidigt så är processen säkrad. Våra standardpumpar och reservdelar finns på hyllan i vårt lager i Kungälv och kan levereras direkt om det skulle uppstå något problem med anläggningens nya pump.

För mer information kontakta:

Tapflo AB

Tel 0303-140 50
Filaregatan 4
442 34 Kungälv
Epost: info@tapflo.se
www.tapflo.se