Nyhet2015-04-14

Upplev en doserpump med förutseende intelligens

ProMinent presenterar stolt nya magnetdrivna doserpumpen gamma/ X – en kaxig doserpump, och det med rätta. Pumpen förutser nämligen vad som kommer att hända – innan det sker!

ProMinent har uppfunnit doserpumpen på nytt med gamma/ X – med ett flertal nyskapande teknologier är pumpen idealisk för dig med höga krav. Pumpen erbjuder exakt magnetdrift kombinerat med förutseende reglerteknik och intuitivt handhavande – X-tremt smart helt enkelt!

Intuitivt handhavande

Upptäck en doserpump som sätter nya standarder när det gäller säkerhet, precision och effektivitet!
Vid en första anblick ser pumpen ut som en traditionell magnetdriven doserpump, men vid närmare granskning så ser man en rad nyheter. Den manuella slaglängdsratten är nu bl a ersatt med ett nyutvecklat klickhjul, som i kombination med stor LCD-skärm och fyra knappar innebär ett intuitivt handhavande och enkel programmering. Välj läge med en knapptryckning, gör inställningar via klickhjulet och bekräfta med ett klick – enklare kan det inte bli! Användaren har direkt tillgång till pumpens viktigaste funktioner utan att behöva navigera igenom undermenyer, och programmeringen av pumpen är intuitivt och i princip automatiskt utan behov av fördjupning i komplexa manualer.

Smarta funktioner

Det stora med gamma/ X är att man lagt in en helt nyutvecklad kraftfull mjukvara i elektroniken som ger pumpen otroligt många smarta funktioner, men den största innovationen är att man tagit bort den manuella slaglängden och ersatt den med en elektrisk slaglängd fullständigt integrerad i mjukvaran, som innebär en intelligentare doserpump med höjd säkerhet. När pumpen är satt i auto-läge ställer den själv in slaglängd och frekvens för bäst anpassat doserflöde, med hänseende både till ekonomi och doserresultat. Det innebär exaktare reglering och ett bättre doseringsresultat. Pumpen styrs med minsta möjliga kraft.

Ökad säkerhet

Tack vare att man i den här pumpen mäter kraften som behövs för att flytta membranet så får man på köpet trycket i systemet via pumpens mjukvara, inte som konventionellt via en extra trycksensor. Mindre delar innebär mindre slitage men även ingen korrosion och mindre risk för läckande delar.
Pumpen fungerar även som manometer, vilket visas i displayen. Det innebär en ökad säkerhet då man hela tiden kan följa trycket i systemet. gamma/ X registrerar minsta hydrauliska avvikelse – och anpassar direkt sin effekt till tryckförhållandet och mediets egenskaper. Om något går snett, så får man omedelbart information i displayen och behöver inte felsöka.
Lider ni eventuellt av för högt tryck eller luft i doserhuvudet? Inga problem för gamma/ X som tack vare en helt inbyggd övervakning registreras gasfickor och över- och undertryck omedelbart som åtgärdas automatiskt.

Skräddarsydd standardpump

Med sitt unika flödesspann på 1 ml/h till 45 l/h vid ett mottryck på 25 bar till 2 bar erbjuder gamma/ X en mycket exakt magnetdrift för dosering av nästan alla tänkbara kemikalier och vänder sig till de kunder som har behov av intelligent dosering. Startknapp, manöverpanel och extra gränssnitt – alla viktiga komponenter är placerade tillsammans på doserpumpens framsida. På så sätt kan ett helt batteri av den här moderna doserpumpen monteras variabelt och platssnålt på rad. Tre LED-statuslampor är placerade högst upp på fronten som innebär statusindikation väl synlig från alla håll.
Pumpen har även utrustats med blåtand och ProMinent har utformat en app där man kan göra inställningar, få driftstatus samt eventuella felmeddelande. Perfekt om pumparna är placerade lite otillgängligt.
Även om pumpen sätter nya standarder, är den allt annat än en standardprodukt: Varje gamma/ X tillverkas skräddarsydd efter dina behov – optimalt konfigurerad för de uppgifter som den ska lösa åt kunden.

Kunder som är på jakt efter en liten doserpump för alla deras olika applikationer, för att bl a underlätta reservdelshantering, de kan ni sluta leta – gamma/ X är pumpen för er!

För vidare information kontakta ProMinent per telefon 031 656600, via mail info@prominent.se eller läs mer på deras hemsida www.prominent.se