Nyhet2024-04-15

Tre starka varumärken bildar Global Busch Group

Busch Vacuum Solutions, Pfeiffer Vacuum och centrotherm clean solutions har nu förenats i nya Busch Group. Tillsammans erbjuder de ett omfattande produktsortiment och förbättrad kundupplevelse. Busch Group har sitt huvudkontor i Schwarzwald i Tyskland och är en av världens största tillverkare av omfattande vakuumlösningar, inklusive vakuumpumpar, vakuumsystem, blåsmaskiner, kompressorer och gasreduceringssystem.

Maulburg, 1 mars 2024 – Tre företag som växer starkare tillsammans: Busch Vacuum Solutions, Pfeiffer Vacuum och centrotherm clean solutions har blivit ett under nya Busch Group. Mer än 8 000 medarbetare i 45 länder över hela världen arbetar för koncernen, som har en årlig omsättning på nästan 2 miljarder euro.

Genom att kombinera Busch Vacuum Solutions expertis inom tillämpningar inom grovt och finvakuum, Pfeiffer Vacuums klassledande högvakuumteknik och läckagedetektering samt de hållbara gasreningssystemen från centrotherm clean solutions kan Busch Group erbjuda omfattande lösningar och service för alla branscher. Detta stärker Busch Group som en helhetsleverantör med ett omfattande produktsortiment för att uppfylla alla kundkrav och ytterligare förbättra upplevelsen för hela kundbasen.

Vakuumlösningar för att främja tekniska framsteg över hela världen

Teknologi från alla tre företagen i Busch Group finns i branscher över hela världen. Från livsmedelsförpackningar till logistik, från mikrochips för elektroniska enheter och från den medicinska sektorn till rymdforskning: Busch Group erbjuder lösningar för de mest varierande applikationerna. Det inkluderar även design och konstruktion av skräddarsydda vakuumsystem och ett globalt servicenätverk – som nu sträcker sig ännu längre in på olika marknader.

Busch Vacuum Solutions – och nu även Busch Group – är ett familjeföretag som kontinuerligt har letts av Busch-familjen ända sedan starten. Ayhan och dr Karl Busch grundade företaget tillsammans 1963 och utvecklade den första vakuumpumpen speciellt designad för livsmedelsförpackning. När företaget utvecklades till en global pionjär inom vakuumindustrin gick deras tre barn, Ayla, Sami och Kaya Busch, med i ledningsgruppen och introducerade nya perspektiv och tillvägagångssätt för företaget.

Från Maulburg till världen

Under paraplyet Busch Group erbjuder företaget lösningar inte bara till ett brett spektrum av branscher, utan även till kunder över ett brett geografiskt område. I varje land levererar lokal personal med hög kompetens skräddarsydd support uppbackat av ett globalt expertisnätverk. Koncernens teknik tillverkas i de 19 egna tillverkningsanläggningarna i Kina, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Indien, Rumänien, Sydkorea, Schweiz, Storbritannien, USA och Vietnam.

Pfeiffer Vacuum, uppfinnaren av turbomolekylära vakuumpumpar och idag leverantör av omfattande vakuumlösningar, har sitt hudkontor i Asslar, Tyskland, och grundades 1890. Centrotherm clean solutions har sitt huvudkontor i Blaubeuren och har över trettio års erfarenhet av att leverera teknikledande gasreduceringssystem till halvledarindustrin.

För mer information kontakta

Busch Vakuumteknik AB
Epost: info@busch.se
Telefon: 031-338 00 80
www.busch.se