Nyhet2020-02-17

Torell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering

Den nya kompakta doserpumpen ersätter de befintliga modellerna i Allweilers doserpumpserie. Den nya pumpen är i blockpumpsutförande och finns i fyra olika storlekar. Den nya konstruktionen är i en standardstorlek som gör det möjligt att ändra flödet genom att enbart byta pumpens stator och rotor.

Nya Allweiler AEB-DE finns i fyra storlekar men med identiska installationsdimensioner. Det som skiljer pumparna åt är pumpelementen (rotor och stator).

–   Utvecklingen av den nya pumpserien bygger på Allweilers långa erfarenhet i kombination med nya krav från marknaden och våra kunders behov, säger Markus Andersson, produktansvarig på Torell Pump AB. Den nya pumpen ger våra kunder en ökad flexibilitet och den har bland annat fått en ny och förbättrad placering av den mekaniska axeltätningen.

Den nya placeringen är belägen i vätskeflödet vilket säkerställer att tätningen spolas och kyls kontinuerligt. Tack vare placeringen kan pumparna monteras både horisontellt och vertikalt utan risk för torrkörning vid den mekaniska tätningen.

Variation av pumpelement och användning av adaptrar inuti pumpen möjliggör en stor flexibilitet i flöde och användningsområden. Tekniken minimerar också risken för kostnadsintensiva renoveringar och justeringar av installationer.

Arbetsområden för nya Allweiler AEB-DE
Doseringspumpen kan användas för pumpning och dosering av vätskor med låg eller hög viskositet, neutrala eller frätande vätskor, okontaminerade eller slipande vätskor, vätskor som innehåller gaser eller som tenderar att skumma. Även vätskor som innehåller fibrösa och fasta material.

Typiska områden där pumparna används är inom vatten och avlopp, kemisk – och petrokemisk industri, papper och cellulosa med flera.

Mer information finns på företagets hemsida: torellpump.se/doserpumpar

Markus Andersson
Produktansvarig
T: 08 718 30 47
E: markus@torellpump.se
W: torellpump.se/

Om Torell Pump AB
Torell Pump har levererat pumplösningar till svensk VA-sektor och industri sedan 1962. Våra produkter finns installerade i många av Sveriges avloppsreningsverk, vattenverk, energiverk och biogasanläggningar

Om Allweiler
Allweiler har sedan 1860 tillverkat pumpar vilket gör dem till Tysklands äldsta pumpleverantör. Excenterskruvpumpar från Allweiler återfinns ofta inom VA och Industri. Pumparna kan användas till praktiskt taget alla typer av vätskor. Allweiler tillverkar även centrifugalpumpar av mycket hög kvalitet.