Nyhet2020-03-03

Tapflos resa började för 40 år sedan

Under 2020 firar Tapflo Group sitt 40-årsjubileum som tillverkare och global leverantör av tryckluftsdrivna membranpumpar, centrifugalpumpar och annan industriell processutrustning. Familjeföretaget grundades i Kungälv 1980 av Börje Johansson och Hans Emanuelsson. Vid starten, en liten leverantör och agentur av olika industriella pumpar för den svenska marknaden. Idag är företaget en global koncern med verksamhet i större delen av världen och en av de ledande tillverkarna av industriella pumpar på marknaden, Tapflo.

Under de senaste 40 åren har Tapflo försett kunder med pumpar och premiumprodukter för flertalet industriella tillämpningar och företaget har alltid tagit stolthet i att vara annorlunda. Organisk tillväxt och produktutveckling har varit viktiga faktorer till framgången och utveckling av Tapflo Group, som har dotterbolag och distributörer i nästan alla regioner i världen.

”I början när vi inte kunde hitta en bra membranpump på marknaden, bestämde vi oss för att bygga en. Vi började i ett garage i Gdansk, Polen. Vi hade inte tillräckligt med utrymme för att växa så vi beslutade att flytta 4 mil till staden Tczew och idag har vi en av de bästa moderna maskinparkerna i vår bransch och representation över hela världen. Vi är nog den enda pumptillverkaren som tillverkar de flesta av sina egna delar, det har varit så från början och det gör oss fortfarande unika.” – Berättar Börje Johansson, grundare och ägare av Tapflo Group.

För att fira 40-årsjubileet kommer Tapflo att genomföra särskilda interna och externa marknadsaktiviteter samt lansera nya produkter under året.

”Vi har kommit långt sedan jag började hos Tapflo 1992 och framtiden ser riktigt ljus ut. Likt de senaste åren planerar vi nya produktlanseringar under 2020 och jag ser fram emot att ha samma uthållighet med våra nya produkter som vi har haft med våra populära membranpumpar.” – Avslutar Håkan Ekstrand, CCO hos Tapflo Group.

Tapflo AB tillverkar och levererar pumpar för effektiv och säker vätskehantering inom modern kemi- livs- och läkemedelsproduktion. Vi är verksamma över hela Sverige med huvudkontor, serviceverkstad och lager i Kungälv utanför Göteborg. Vi har varit verksamma på den svenska marknaden i snart 40 år och är idag ett av Sveriges största pumpföretag. Lång erfarenhet, kunnig personal och ett starkt kundfokus gör oss till en säker och stabil samarbetspartner i allt som rör pumpar.

Tapflo AB är en del av Svenska Tapflo Group, Europas största producent av membranpumpar och en ledande distributör av industripumpar med dotterbolag och återförsäljare i 75 länder. Verksamheten är miljöcertifierad och kvalitetscertifierad enligt ISO.