Nyhet2019-09-17

Pumpteknik blir ny återförsäljare för Elmo Rietschle

Välkända Elmo Rietschle erbjuder ett mycket brett utbud av vakuumpumpar, fläktar och lågtryckskompressorer. Elmo Rietschle’s produkter används för transport av luft och gas med vätskor och har ett stort urval i sitt sortiment. Från och med 1 juni 2019 blev Pumpteknik exklusiv distributör av Elmo Rietschle i Sverige.

– Detta starka varumärke är ett välkommet tillskott till vår redan breda produktportfölj, konstaterar Stefan Ström, VD på Pumpteknik.

Ännu ett välkänt varumärke

Elmo Rietschle tillhör Garden Denver-koncernen, precis som Robuschi som Pumpteknik också är exklusiv distributör av, och har så varit ända sedan 60-talet. Redan vid årsskiftet flyttade Gardner Denver / Elmo Rietschle sin service till Pumpteknik, då man stängde sin verkstad i Helsingborg och utsåg Pumpteknik till sin auktoriserade servicepartner i Sverige.

– När möjligheten att addera Elmo Rietschles breda utbud till sortimentet dök upp tvekade vi inte att ta över agenturen, berättar Stefan.

Med fokus på vakuumpumpar

Elmo Rietschle erbjuder ett stort sortiment av lamellvakuumpumpar, blåsmaskiner, sidokanalfläktar, skruvvakuumpumpar, vätskeringspumpar, klovakuumpumpar, radialfläktar och kompressorer. Detta produktsegment utgör ett eftertraktat tillskott till Pumptekniks sortiment.

– Elmo Rietschle är riktigt starka på vakuumsidan, framförallt när det gäller torr- och oljesmorda lamellvakuumpumpar, förklarar Stefan.

Breddar Pumptekniks erbjudande

Pumptekniks styrka är just att kunna erbjuda pumpar för i stort sett alla medier och alla applikationer. Och nu, med tillskottet av Elmo Rietschles produkter, blir detta erbjudande än mer komplett.

– Behöver man en pump: då ringer man till oss på Pumpteknik, konstaterar Stefan Ström.

Mer information:

Kontakta VD Stefan Ström på + 46 31 89 48 82 eller stefan.strom@pumpteknik.com