Nyhet2017-07-04

Ny VD för expansiva Stafsjö

Stafsjö står starkt rustade. Bolaget spänner nu bågen och tar sikte mot en expansiv period med Maria Persson vid rodret. Med sina år som försäljnings- och marknadschef på Stafsjö är hon en ledare med god kännedom om bolagets kapacitet och förmåga.

Efter 350 år kliver Maria Persson in som första kvinna i rollen som verkställande direktör.

– Det är inget som jag direkt reflekterar över. Men vi har en bra ägare som verkligen satsat på oss. Vi har en av Södermanlands modernaste verkstäder när det gäller maskinparken och står väl rustade för att leverera.

Maria Persson kliver in i rollen efter nio framgångsrika år som försäljnings- och marknadschef. Produktportföljen har utökats i alla led. Idag kan Stafsjö erbjuda skjutspjällsventiler till ett flertal branscher som pappers- och massaindustrin, gruvnäringen, livsmedelstillverkare, energisektorn och reningsverk för att nämna några. Kunderna finns över hela världen.

– Min röda tråd har varit att förstå och jobba nära marknaden och kunder. Vi ska fortsätta att kämpa för varje order och leveranssäkerheten. Jag kommer lägga fokus på organiseringen av vår produktion och i att stärka våra olika team.

Stafsjö är ett modernt industriföretag med anor. 1666 står det skrivet på fasaden. Ett av Sveriges äldsta och fortsatt verksamma bolag. Sedan familjen Bröer klev in som ägare 2005 har ca 80 miljoner kronor investerats i verkstaden. Verksamheten har inte bara säkrats. Omsättningen har ökat med 40 procent. Nu är det dags för nästa nivå.

– Med Maria har vi säkrat vårt DNA. Vi får kontinuitet men också en kompetent kraft som har förmågan att ta nästa steg. Inom fem år ska vi ska ha passerat 200 miljoner kronor i omsättning, säger styrelsens ordförande Conny Petersson.

– Nyckeln är flexibilitet och leveranssäkerhet. Framtidens vinnare är de som kan leverera och anpassa sin produkt snabbast och effektivast. Vi står väl rustade. De senaste maskininvesteringarna tas i bruk inom kort och personalen finns på plats, säger Petersson.

Tillträdande VD Maria Persson gillar utmaningen och andan på Stafsjö. Det är ett litet tight gäng som får lösa många stora frågor. Inte bara skjutspjällsventiler av kolossalformat ämnade för tuffa processmiljöer på andra sidan jordklotet, utan också lokala kundprojekt med komplexa lösningar och volymtillverkning för stora projekt.

Maria efterträder Thomas Carlson som efter 28 år på Stafsjö, varav de senaste tio som VD, nu börjar som VD/CEO på Candorgruppen i Norrköping. Ny försäljningschef på Stafsjö blir Andreas Johansson och Johan Magnusson tar rollen som marknadskommunikationschef, båda med lång erfarenhet på Stafsjö.

Mer information

Om ni vill ha en egen intervju med vår VD Maria Persson tar ni med fördel direktkontakt med henne. Maria nås på 011-36 75 72, maria.persson@stafsjo.se.

För mer information och övriga frågor

Johan Magnusson

Telefon: +46 (0)11-39 31 00
Direkt: +46 (0)11-36 75 74
Mobil: +46 (0)70-5 75 32 55
E-mail: johan.magnusson@stafsjo.se