Nyhet2019-06-19

Ny tryckkalibrator från Ametek!

Genom att lyssna till kundens behov och genom att tillgodose dem, det är så vi och våra produkter utvecklats. Precis detta har Ametek tagit fasta på och nu lanseras den nya HPC50-serien, som är en uppdaterad version av HPC40 och IS30.
Det är fortfarande samma högkvalitativa kalibrator men med följande förbättringar:

  • Längre batteritid.
  • ”Solskyddad”-display.
  • Flödesberäkning i procent.
  • Mer flexibla externa modulanslutningar.
  • ATEX Egensäker [ia] som är tillåten att sitta i zon 0
  • Fullt temperaturkompenserad för tryck, temperatur och elektriska mätningar.

Anslutningsportarna på sidan stöder de nya egensäkra [ia] tryckmodulerna (APMi) och temperatur (ATMi). Portarna är identiska, så du kan ansluta två separata temperaturmoduler, vilket gör det möjligt att mäta både omgivnings- och processtemperatur.

Det finns också en möjlighet att kombinera dessa med de standard interna tryckmodulerna. Då kan du läsa av två tryck och två temperaturingångar med samma enhet. Behöver du ansluta fler tryckkällor kan du med hjälp av de nya tryckmodulerna utrusta HPC50 med fyra tryckportar och på så vis se alla fyra samtidigt.

Precis som för flera andra kalibratorer från Ametek så är även HPC50 utrustad med det så kallade ”Advanced Simplicity” -gränssnittet. Det gör kalibratorn enkel att lära sig och lätt att använda. Det finns inga svåra menystrukturer, inga förvirrande eller gömda ikoner, bara avancerad enkelhet.

Vill du veta mer? Kontakta då Peter Sparringsjö på Fagerberg, peter.sparringsjo@fagerberg.se