Nyhet2018-05-16

Ny påfyllnadsventil för stora värmepumpar

LK lanserar en större version av sin påfyllnadsventil MultiFill®. Den nya modellen är dimensionerad för större mark- och bergvärmepumpar och har ett Kvs-värde på hela 40 m³/h.

Nya LK 521 MultiFill® utformad för påfyllning av köldbärarvätska i större mark- och bergvärmepumpar. Den kan även användas i andra applikationer med behov av påfyllning och filtrering, exempelvis solpaneler. Utmärkande för ventilen är den stora dimensionen på anslutningarna (2 tum) och det höga Kvs-värdet (40 m³/h).

– Vad vi vet finns det ingen motsvarighet på marknaden. Tidigare har installatören själv fått konstruera den här typen av ventiler för större värmepumpsanläggningar. MultiFill® är en tids- och kostnadseffektiv lösning som gör vardagen lite enklare för våra kunder, säger Lars Adolfsson, produktansvarig på LK.

LK var först ut att lansera multifillventilen redan år 2001 och har därefter vidareutvecklat produkten i flera steg. Den nya modellen är förberedd med smarta anslutningar för till exempel expansionskärl, säkerhetsgrupper och konsoller vilket ger en enkel och hållbar installation.

Ventilen har filter som vid påfyllning och drift skyddar mot eventuella partiklar. Utöver rengöring av filtret krävs inget underhåll.

För mer information, vänligen kontakta:
Lars Adolfsson, produktansvarig, Hydronic Solutions, LK
Lars.adolfsson@lkarmatur.se
+46 42 16 92 89
www.lkarmatur.se