Nyhet2016-11-22

Ny ledning ger hopp för CCI

Efter beskedet i somras då bolaget varslade 110 anställda i Säffle och flyttade produktionen till Tjeckien har det varit turbulens i bolaget och tidigare VD’n Martin Valfridsson sa nyligen upp sig. Nu är det klart med en ny efterträdare och ledningsgrupp.

Det blir en stark lokal lösning på ledningsfrågan hos IMI CCI. Peter Kull, tidigare försäljningschef och verksam på företaget sedan 1996, blir ny vd och tar stöd i en fyra man stark konstellation med bred erfarenhet från företaget.

De övriga i den nya ledningsgruppen är starka CCI-profiler – Claes Karlebratt, Lars Wall, Ingmar Olsson och Lars-Erik Granås – med lång erfarenhet av både operativ verksamhet och produktion vilket gett dem respekt både inom produktion och administration.

– Vi utgör en grupp som står för både kultur och erfarenhet och vi vill alla företagets och Säffles bästa, säger Peter Kull.

Han ser att det finns möjligheter till en framtid för CCI i Säffle.

– Nu handlar det i ett första skede om att skapa förtroende, inte minst gentemot personalen som vi vill hålla ihop så gott det går. Men vi måste också skapa förtroende hos ägarna i England som ju har sista ordet när det gäller vår framtid i Säffle, säger Peter Kull.

Källa: Säffle Tidningen