Nyhet2016-11-21

Ny kilslidventil av gjutstål med svetsändar

KSB har utökat ECOLINE GT 40-sortimentet med kilslidventiler av gjutstål. En version med svetsändar finns nu tillgänglig tillsammans med det flänsade utförandet.

Den nya svetsändevarianten kan levereras från DN 50 till DN 600 och i tryckklasser upp till PN 40. Kilslidventilerna är utrustade med anslutningsstutsar tillverkade av högkvalitativt smidesstål som standard.

Ventilsortimentet har utvecklats speciellt för industriella applikationer och är lämplig för användning med icke-korrosivt media såsom vatten, ånga, gas eller olja.

Designen säkerställer en helt tillförlitlig avtätning mot atmosfär. Detta har uppnåtts genom att använda en helt inkamrad bröstpackning av grafit samt packboxpackning. Detta tillsammans förhindrar krypning av tätningsmaterialet.

En inskruvad återtätning avlastar spindeltätningen när flexikilen är helt öppen, och fungerar även som utblåsningsskydd vid eventuella driftstörningar för den icke-roterande spindeln med sitt polerade skaft. Extra långa Stellite-belagda säten säkerställer även efter en slipning en hög täthet och lång livslängd.

Bygelhuvudet lämpar sig för montage av påbyggnadsfläns enligt DIN-ISO 5210 och därmed för montering av elektriska ställdon.

Ventilerna uppfyller säkerhetskraven i Bilaga I av det europeiska tryckkärlsdirektivet 2014/68/EU (PED) för fluidgrupperna 1 och 2.  Ventilerna har ingen egen potentiell antändningskälla och kan därför användas i en potentiellt explosiv atmosfär, Grupp II, kategori 2 (zon 1 + 21) och kategori 3 (zon 2 + 22) till ATEX 2014/34/EU. En TA-Luft-kompatibel modell för applikationer till VDI 2440 upp till max. 400 °C är också tillgänglig.

För mer information kontakta