Nyhet2015-03-16

Ny hetvätskepump från SPX

CombiTherm är specialutvecklad för applikationer med termisk olja upp till 350°C och varmvatten upp till 190°C. CombiTherm har inget behov av kostsam extern kylning.

Pumpen erbjuder alla förväntade egenskaper från en pump för heta medier, och är utvecklad specifikt för bitumenmarknaden där den kompletterar Johnson Pumps kugghjulspumpar.

Den passar också mycket bra till produktion av konstfiber, formsprutning, skepps- och kemiindustri. Pumpen är konstruerad för att hålla medietemperaturen jämn för att processerna skall vara effektiva och förutsägbara, samtidigt som pumpen skyddar tätningen och lagringen från mediets hetta. Detta ger lågt servicebehov och tillförlitlig drift.

Pumpen har utvecklats i nära samverkan med SPX kunder för effektiv pumpning, med säker, tillförlitlig drift såsom associeras med varumärket Johnson Pump.

CombiTherm är specialutvecklad för applikationer med:

  • Termisk olja (DIN 4754) och
  • Varmvatten SS-EN 12953-6 (DIN 4752) med
  • Klassificering och mått enligt SS-EN 733 (DIN 24255)

Pumpen är utvecklad för att inte behöva någon extern kylning. CombiTherm säkerställer enhetliga processtemperaturer och håller samtidigt skadlig värme borta från tätningsytor och lager. Strypbussningen, axellagret och tätningsplaceringen minskar cirkulationen och temperaturen längs hela pumpen. Detta ger lågt servicebehov och tillförlitlig drift.

Länk för mer information >>>

Eller kontakta SPX Flow Technology Sweden

Tel.019 218370

e-post: johnson-pump.se@spx.com

www.spx.com

Om SPX
SPX Corporation (NYSE: SPW), med säte i Charlotte i North Carolina, USA är ett globalt industriföretag med en årlig omsättning på ungefär 5 miljarder USD och med verksamhet i fler än 35 länder med mer än 14 000 anställda. SPX utvecklar, tillverkar och säljer högt specialiserade, innovativa och tekniska produkter som hjälper till att möta den ökande globala efterfrågan på el och förädlade livsmedel och drycker, särskilt på tillväxtmarknader.