Nyhet2018-05-16

Ny fatpumpsmotor i EX utförande från Tapflo AB

Fokus låg på säkerhet och ergonomi när Tapflos nya fatpumpsmotor för EX-miljöer utvecklades. Motorn, som följer ATEX direktivet 2014/34/EC samt IECEx, utmärker sig med sin låga vikt i kombination med en kompakt och robust design.

Passande rörverk i Syrafast stål finns att tillgå i valfri längd. Det sammantagna resultatet blir en perfekt pump för hanteringen av lättantändliga vätskor och användning i explosiva miljöer.

Motorn, med en effekt på 825W, har EX-klassningen II 2G Ex för användning ner till Zon1. Ett integrerat underspänningsskydd förstärker säkerheten ytterligare. Skyddet hindrar motorn från att starta utan att brytaren åter slås på efter ett eventuellt spänningsbortfall.

Tapflo AB levererar pumpar för effektiv och säker vätskehantering inom modern kemi- livs- och läkemedelsproduktion. Vi har pumpar för alla typer av kemikalier, viskösa och slitande vätskor samt råvaror och slutprodukter med höga krav på hygien. Vi är verksamma över hela Sverige med huvudkontor, serviceverkstad och lager i Kungälv utanför Göteborg.

Vi har varit verksamma på den svenska marknaden i mer än 30 år och är idag ett av Sveriges största pumpföretag. Lång erfarenhet, kunnig personal och ett starkt kundfokus gör oss till en säker och stabil samarbetspartner i allt som rör pumpar.

Tapflo AB är en del av Svenska Tapflo Group, Europas största producent av tryckluftsdrivna membranpumpar och en ledande distributör av industripumpar med dotterbolag och återförsäljare i nästan 60 länder. Verksamheten är miljöcertifierad och kvalitetscertifierad enligt ISO.

För mer information kontakta:

Tapflo AB
Tel 0303-140 50
Filaregatan 4
442 34 Kungälv
Epost: info@tapflo.se
www.tapflo.se