Nyhet2016-02-24

Nu erbjuder Armatec pneumatiska manöverdon från Kinetrol

I över 50 år har Kinetrol levererat problemfria ventil- och spjällställdon till alla industriapplikationer. Kinetrol särskiljer sig genom att erbjuda kompakta kvalitetsmanöverdon med bästa vridmoment för sin storlek och dessutom med en mycket liten luftförbrukning.

Armatec representerar från 1 januari i år Kinetrols kompletta program av pneumatiska ställdon i hela Skandinavien inklusive Finland.

Donen har en lång livslängd och är smidiga och exakta i sin rörelse. De har endast en rörlig del vilket gör att vi garanterar över 4 miljoner cykler. Dess miljömässigt robusta design gör dem till ett ypperligt val för alla behov av ventilmanövrering.

Alla produkter och ingående komponenter tillverkas i en fabrik, till och med gjutningen vilket medför full kontroll i hela produktionskedjan. Givetvis är allting kvalitetssäkrat. Donen är dessutom fullt kompatibla med våra magnetventiler.

Ett rätt valt manöverdon är förutsättningen för en väl fungerande process. Vi kan erbjuda såväl elektriska som dubbel- eller enkelverkande pneumatiska don. Kompletterat med bred och djup kunskap inom tre grundläggande parametrar: var och hur ska donen användas, var ska de placeras samt dokumentation och service. Välkommen att kontakta oss för mer information.

Förytterligare information kontakta:Jonas von Geijer
031-890149
Jonas.vongeijer@armatec.se

Armatec utvecklar kundanpassade koncept inom flödesteknik för vatten, värme, kyla och process. Alla våra tekniska lösningar utgår från kundernas specifika problem och möjligheter. Målet är att förenkla kundernas vardag genom att leverera färdiga system, funktionslösningar eller produkter. Vi erbjuder olika koncept för bland annat värmeväxling, pump- och mätteknik, avstängning och automation, styr och reglerteknik samt energieffektivisering.

Armatec är ledande i branschen tack vare våra medarbetares breda och djupa tekniska kunskap. Vi samarbetar med entreprenörer och konsulter. Våra koncept används både av energi- och industrisektorn och aktörer inom fastighetsbranschen.

Concepts for flow technology

Våra olika koncept inom flödesteknik börjar med en tydlig och bärande idé. En kundanpassad lösning på ett tekniskt problem. Konceptet utgår alltid från de särskilda behov som finns i din verksamhet. Därefter utvecklas koncepten av våra skickliga, engagerade och nyfikna medarbetare. Målet är att leverera flexibla lösningar för specifika kundbehov som ger ökad livslängd, högre produktivitet och tillgänglighet – därmed bättre ekonomi över tid.

Armatec bildades 2003 men har mer än 60 års erfarenhet av branschen. Armateckoncernen finns i Sverige, Danmark, Norge, Finland och ägs av Ernströmgruppen. Vi representerar starka varumärken såsom Alfa Laval, LESER, Bernard Controls och SIHI på den nordiska marknaden.

www.armatec.se