matinstrument

Nivåvakter

Nivåvakter finns i olika utföranden som givare för nivåkontroll och nivåstyrning, t.ex. för hög / låg nivålarm och pumpstyrning samt kontroll av skiljeyta. Nivåvakter kan monteras i en cistern eller ett kärl på sidan, toppmonterad, löst i tanken eller fast monterade. Finns i olika material och utföranden beroende på media.
Nivåvakt flottörEn nivåvakt eller nivåflottör används för larm hög/låg nivå eller styrning av pump/magnetventil. Till- och frånslag justeras med motviktens placering på kabeln. Används ofta inom dricks- och avloppsvatten applikationer och som torrkörningsskydd för pumpar.
Nivåvakter av konduktiv typKonduktiva nivåvakter används för elektriskt ledande vätskor. Finns med relä enheter för hög/låg larm eller pumpstyrning fyllning/tömning. Används ofta inom olika kemi- och vattenindustrier.
Nivåvakter av paddel typPaddelnivåvakter används för fasta material. Ofta robusta och finns i brett urval av paddlar som klarar de flesta fasta material.  Används oftast sidmonterade för applikationer som pulver, pellets, granulater.
Nivåvakter av vibrations typNivåvakter av vibrationstyp för fasta material, t ex granulater, pellets, flis och pulver. Finns i versioner för sidomontage och toppmontage.  
Nivåvakter av kapacitiv typKapacitiva nivåvakter är lämplig för de flesta typer av vätskor och fasta material, till exempel pulver, pellets och granulater.
Nivåvakter av stämgaffel typ Nivåvakter av stämgaffeltyp finns i olika versioner. Signal med transistorutgång PNP/NPN eller relä. Finns i specialutföranden för aggresiva vätskor, hygieniska applikationer anpassade med anslutningar för läkemedel och livsmedelsindustrier.

Rekommenderade leverantörer