Nyhet2019-10-29

Mätteknik för vakuum i ny tappning

Exakt övervakning av tryck i vakuumstyrda processer är en viktig parameter för att säkerställa optimal effektivitet och högsta kvalité.

Busch Vacuum Pumps and Systems lanserar nu den nya serien VacTest mätningsutrustning. Den kombinerar de senaste framstegen inom vakuummetrologi med exceptionell tillverkningskvalitet för ett innovativt och heltäckande sortiment av aktiva vakuummätare, sensorer och givare. Robust konstruktion, tillförlitlighet och mätnoggrannhet är några av de viktigaste egenskaperna hos de här mätarna som gör dem till det naturliga valet för övervakning och styrning av dina vakuumprocesser. Denna toppmoderna teknik har ett brett mätområde, mellan 1600 och 5 · 10-10 millibar, vilket täcker alla vakuumnivåer med noggrannhet. Med tre tillgängliga produktserier uppfyller Busch VacTest alla krav på övervakning, styrning och reglering i vakuumsystem eller vakuumprocesser i fråga om noggrannhet, mätområde och funktionalitet.

VacTest digitala transmittrar är högkvalitativa mätare som har en lång rad funktioner som standard. Det smarta utförandet ger en optimal sensorstyrning samt många inställningsmöjligheter vilket gör dem till en perfekt lösning för många tillämpningar.

VacTest analoga transmittrar har en kompakt, tålig och funktionell design. Tack vare den höga mätnoggrannheten och stabiliteten är dessa transmittrar perfekta för centraliserade övervaknings- och kontrollsystem.

VacTest mobila mätare är den perfekta handhållna lösningen för service eller kvalitetssäkring av vakuumprocesser. Dessa batteridrivna mätare har olika funktioner som USB-uttag för dataexport och visualisering samt datalogg och kan till och med användas under vakuum. Detta innebär exempelvis att dessa mätare kan förseglas i vakuumförpackning för att mäta trycket i förpackningen.

Busch erbjuder VacTest Explorer som ett programverktyg för snabb och effektiv visualisering, analys och jämförelse av processdata på en dator eller surfplatta. VacTest Explorer finns i versionerna Lite och Pro, båda med många funktioner. De används till att exempelvis beräkna läckagevärden, fjärrstyra den aktiva sensorkontrollern, jämföra evakueringskurvor eller till att konfigurera samtliga digitala transmitterparametrar.

För mer information:

Kontakta Busch Vakuumteknik AB på telefon +46 31 338 00 80 via mejl på info@busch.se eller på service@busch.se om du har några frågor när det gäller Vakuumpumpar eller service.