Nyhet2017-11-22

Mätinstrument för vattenanalys med med nya smartare funktioner

Vid årsskiftet släpper ProMinent en version b av sin populära mät- och reglerenhet Dulcometer® diaLog DAC. Det är ett kompakt multi-instrument för vattenanalys som funnits några år på marknaden och som nu utvecklats med nya smartare funktioner.

Den stora fördelen med nyutvecklingen är att regulatorn kan konfigureras för två eller tre kanaler beroende på applikation. Ett och samma instrument ger er möjlighet att mäta 14 av de vanligaste parametrarna, vilket innebär fritt val mellan ex vis klor, klordioxid och löst syre samt nu även konduktiv konduktivitet.

Mäter du exempelvis pH så kan du alltid mäta temperatur, vilket är en fördel då pH är temperaturberoende.

Inte nog med det, instrumentet har även en virtuell kanal vilket innebär att när ni mäter de tre parametrarna pH, totalt klor och fritt klor, så kan regulatorn även visa värdet för kombinerat klor.

Dialog DACb är med sina unika funktioner speciellt inriktad på vattenbehandling inom kommunal-, industriell- och badverksamhet. Det tillsammans med ProMinents doserpumpar och elektroder ger er en leverantör för hela er vattenbehandling och kemikaliehanteringsprocess.

Som användare känner du igen dig då det är samma användarvänliga gränssnitt som våra tidigare instrument. Ytterligare fördel är de stora tryckknapparna som möjliggör kalibrering även med skyddshandskar på.

Om du önskar hålla dig till svagströms direktivet så finns som option strömförsörjning via 24 V, t ex med hjälp av solcellsanläggning eller i våtutrymmen i vattenverk.

Några vanliga options:

kommunikations-modul för Profinet, Profibus DP, Modbus RTU, OPC samt en web-server via Ethernet-/LAN och WLAN

datalogger; instrumentet kan förses med minneskort för lagring av data.

Kontakta ProMinent för vidare information vad gäller er utrustning för vattenbehandling eller kemikaliehantering.

Per telefon: 031 656600 eller via

mail: info@prominent.se

 

Kontakta ProMinent för vidare information vad gäller er utrustning för vattenbehandling eller kemikaliehantering. Per telefon: 031 656600 eller via mail: info@prominent.se