Nyhet2018-05-16

Längre brukstid för membranventiler tack vare stängnings- och öppningsbegränsningar

I två nya videofilmer förklarar en av serviceinstruktörerna i GEMÜs utbildningsteam hur du ställer in stängnings- och öppningsbegränsningar hos membranventiler.

Tack vare denna extra funktion håller membran i läkemedelsindustrin samt i applikationer inom dryckes- och livsmedelsindustrin längre, vilket bidrar till att förlänga ventilernas brukstid avsevärt.

Höga temperaturer, frekvent öppning/stängning och höga cykelfrekvenser utsätter slitdelar som t.ex. membran för stora påfrestningar. Höga termiska och mekaniska belastningar är vanliga under den typen av extrema förhållanden och leder till snabbare åldrande, vilket i sin tur kan orsaka tidiga funktionsavbrott och skador. Med en stängningsbegränsning kan man t.ex. förhindra att membranet som mjuknat av den höga temperaturpåverkan komprimeras för mycket, något som är särskilt vanligt hos manuellt styrda ventiler.

Hos tryckluftsstyrda och motorstyrda ventiler förhindrar stängningsbegränsningen att membranet utsätts för den högsta stängningskraften vid varje stängningsförlopp. Även öppningsbegränsare som ställer in öppningens slaglängd förklaras utförligt i videofilmerna. De begränsar på samma gång det nödvändiga volymflödet eller förhindrar att ventilen öppnas helt. Därmed minskas den mekaniska belastningen på membranet.

Med videofilmer och nya utbildningar som ”Montering och idrifttagande av ventiltillbehör” behandlar GEMÜs serviceinstruktörer frågor och situationer som ofta dyker upp i praktiken och kan leda till problem under arbetet.

För mer information, kontakta Mirja Nowack (Press & Marknadskoordinator), på 031-996511 eller mirja.nowack@gemu.se.

order@gemu.se
www.gemu.se