Nyhet2022-10-18

KSB Sverige och HERMETIC Pumpen inleder partnersamarbete

KSB Sverige AB och HERMETIC-Pumpen GmbH har inlett ett samarbete för den svenska marknaden. Sedan den 1 juni 2022 är det Göteborgsbaserade dotterbolaget till KSB SE & Co. KGaA exklusiv försäljningspartner för HERMETIC-Pumpen GmbHs spaltrörspumpar i Sverige. Det nya samarbetet syftar till att ge ett ännu bättre stöd till den svenska kemi-, petrokemi- och kylindustrin samt energisektorn med hjälp av skräddarsydda pumplösningar för krävande applikationer.

I företaget KSB Sverige AB har HERMETIC-Pumpen GmbH hittat en erfaren partner för exklusiv distribution av sina spaltrörspumpar i Sverige för att ytterligare stärka sitt globala distributionsnätverk.

Samarbetet gör det möjligt för båda företagen att dra nytta av sina gemensamma styrkor och erbjuda skräddarsydda lösningar för den svenska raffinaderi-, petrokemi-, kyl- och processindustrin.

– Genom samarbetet med HERMETIC-Pumpen GmbH kan vi utöka vårt breda sortiment av pumpar ytterligare. Tack vare många års erfarenhet och den omfattande kunskap som våra båda företag besitter kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar, säger Bo Gerdin, Senior Advisor på KSB Sverige AB.

KSB Sverige AB har huvudkontor i Göteborg med försäljningskontor i Upplands Väsby och Gävle.

– Distributionsnätverket är avgörande för ett företags framgång. KSB Sverige AB har en extremt hög nivå av teknisk expertis och en gedigen kunskap om den lokala marknaden. Jag är övertygad om att vi har hittat bästa möjliga partner i det här företaget och att vi kommer att fortsätta utöka våra marknadsandelar i Sverige, säger Alexander Waidmann, regional säljchef på HERMETIC-Pumpen GmbH.

Om KSB Sverige AB

År 1926 sålde KSB sin första pump i Sverige via sitt officiella ombud C. A MÖRCK AB. KSB MÖRCK AB grundades 1988. År 2017 förvärvades företaget av KSB SE & Co. KGaA och bytte namn till KSB Sverige AB. Mer information finns på www.ksb.se.

Om HERMETIC-Pumpen GmbH

HERMETIC-Pumpen GmbH är en ledande utvecklare och tillverkare av hermetiskt täta pumpar och pumpteknik. Specialistföretaget för spaltrörspumpar är världskänt för säkra och slitstarka pumpar – för tuffast tänkbara applikationer och farliga medier. HERMETIC-pumpar klarar vätsketemperaturer från -160 °C upp till +480 °C och systemtryck på upp till 120 MPa. Med uteffekter på mellan 1 kW och 690 kW erbjuder HERMETIC-Pumpen GmbH spaltrörspumpar med marknadens största kapacitet.

HERMETIC-Pumpen GmbH har cirka 400 anställda på huvudkontoret i tyska Gundelfingen utanför Freiburg im Breisgau, och över 700 globalt. Företaget har kontor i Kina och USA samt ett globalt nätverk av service- och avtalspartner i över 50 länder. Mer information finns på www.hermetic-pumpen.com

För mer information kontakta:

KSB Sverige AB
Datavägen 23, Box 9023
SE-400 91 Göteborg, Sweden
Tel.: +46 (0)31 720 24 00
Website: http://ksb.se