pumpar

Kracht GmbH

Samarbetet mellan Sikama AB och Kracht startade 1987 och har sedan dess utvecklats tillsammans med familjen Zahn som tog över företaget 1998. Stora investeringar i precisionsmaskiner och effektiviseringar lett till stora framgångar. Krachts breda program av pumpar, flödesmätare och ventiler för smörjoljor och hydraulvätskor, har gjort dem kända världen över. Krachts produkter används av många multinationella företag som Atlas Copco, Caterpillar,  Hennecke, MAN, ZF, Reintjes med flera. Den höga tillverkningsprecisionen, flexibiliteten och leveranssäkerheten gör Kracht till ett givet val för många.

Kracht GmbH startade 1911 och firade därmed hundraårs-jubileum för några år sedan. 1999 tog familjen Zahn över ett företag som stod i ett vägskäl inför framtiden. Investera och utvecklas eller långsamt gå under i konkurrens med lågprisfabrikat från andra europeiska och asiatiska länder. Peter Zahn valde det första alternativet och startade ett långsiktigt arbete att investera i nya maskiner och effektivare arbetsmetoder, vilket gav resultat. Numera är Kracht marknadsledare när det gäller pumpar för smörjoljeapplikationer och flödesmätare för hydraulolja och smörjolja.

Produktionen sker i fabriken i Werdohl med sina 310 anställda och i Ungern. Säljbolag finns i Kina och USA. Totalt har Kracht ca 400 anställda och ökade 2016 sin omsättning till ca €47,3 miljoner.

Kracht tillverkar framförallt produkter för hydraulolja och olika smörjoljor. Fokus ligger på kugghjulspumpar, flödesmätare, mobil- och industrihydraulik. De har breda standardprogram men tillverkar även specialutföranden, enligt önskemål från olika typer av maskintillverkare.

Kugghjulspumpar i högtrycksutförande finns med pumphus av gjutjärn eller högvärdig alumiuniumlegering. Klarar flöden från 0,6…450 l/min och arbetstryck upp till 400 bar. De används ofta som hydraulpump i industriella eller mobila system men används även som smörjoljepump i cirkulationssystem, som matarpump till oljebrännare och som skärvätskepump.

Kugghjulspumpar lämpar sig även för dosering och transportpumpning. För dosering av ingående komponenter i polyuretanmaskiner, som matarpumpar för färg på tryckerier och som bränslepumpar till olika typer av oljebrännare på fartyg. Finns med pumphus av gjutjärn eller högvärdig aluminiumlegering. Klarar flöden från 0,3…3 000 l/min, arbetstryck upp till 120 bar och temperaturer upp till 200 °C.

ATEX-klassade komponenter för Ex-klassade områden

De flesta Krachtprodukter finns i ATEX-klassat utförande

för användning inom Ex-klassade områden där brandfarliga

och explosiva vätskor hanteras.

Kontakta Sikama för mer information – klicka här! >>>

Fabrikatets representant i Sverige