Nyhet2019-06-05

KNF FP 400 – En mycket lågpulserande membranpump

FP 400 är en ny generation av membranpump från KNF, som kombinerar de traditionella fördelarna med membranpumpsteknik – självprimande, kan köras torr, lång livslängd – och en mycket låg pulsnivå som är jämförbar med kugghjulspumpar.

Denna nya generationen FP 400 är speciellt utformad för att möta utmaningar inom industriell Inkjet Printing då högre pumpflöden efterfrågas i moderna system. De fem pumpmembranen i FP 400 applicerar en låg skjuvkraft mot UV-bläcket, vilket därigenom undviker för tidig härdning i pumpen.

Den nya FP 400 levererar 4 till 5 l/min (beroende på version), och tryck upp till 1 Bar (ö). Pumpen finns med 24V borstlös motor för varvtalsreglering (IP65)

För att ge kompatibilitet med olika bläcktyper är FP 400 tillgänglig med ett urval av materialalternativ:

  •  En EPDM-version för mindre aggressiva UV- och vattenbaserade bläck
  • En PFTE-belagd membranmodell, främst för lösningsmedelsbaserade bläck
  • En version med FFKM-membran och ventiler för olje- och lösningsmedelsbaserade bläck med slipmedel som används vid keramik och glasutskrift.

Låg pulsation är ett viktigt inslag i den nya FP 400, eftersom den endast ger värden som är lägre än 150 mBar (vid pumputloppet) vid nominell flödeshastighet.

Linjär flödesjustering är ytterligare en fördel med den nya FP 400. Pumpen erbjuder enastående linjäritet mellan 10% och 100% av den nominella flödeshastigheten.

Dessutom är den nya pumpen stabil mot mottryck (upp till 1 bar) och mot viskositetsförändringar inom området för de vanligaste bläcken som används i industriell InkJet Printing. FP 400 är därför en bra lösning för applicering av glasyrer, emaljer, smältfärger etc.

Naturligtvis kan pumpen även nyttjas till andra vätskeapplikationer där aggressivt media förekommer.

KNF Flodos – experterna på membranvätskepumpar

KNF Flodos, med säte i Schweiz, är KNF-koncernens produktcenter för vätskepumpar. Sedan starten 1987 har KNF Flodos fokuserat på utveckling och produktion av membranpumparf för överföring av vätskor. Dessa säljs över hela världen via KNF-koncernens 14 försäljningscenter. KNF Flodos sysselsätter cirka 150 personer och är en mycket innovativ teknikledare inom sitt område.

Kontakt
KNF Neuberger AB
Mejerivägen 4
SE-117 43 STOCKHOLM
Tel: 08-744 51 13
Info.se@knf.com
För mer info: www.knf.com/FP400