Nyhet2017-11-02

KNF Flodos introducerar två nya membranpumpar

KNF Flodos introducerar två nya OEM membranpumpar, FF12 och FF20, för att överföra och suga upp vätskor och vätske/gasblandningar. De två modellerna ligger till grund för en modulär plattform som möjliggör otaliga kundspecifika utföranden. Beroende på modell kan pumparna transportera upp till 230 ml/min och arbeta med tryck upp till 3 BarG.

De två bastyperna i FF-serien täcker ett brett spektrum av applikationer. Vid atmosfärstryck överför FF12 ca.140 ml/min och kan användas upp till ett tryck på 1 BarG. FF20, som har en liknande design men är kraftfullare, överför ca. 220 ml/min och klarar kontinuerlig drift upp till 3 barG. De borstlösa DC-motorerna kan lätt varvtalsregleras och därmed tillåta reglering av flödet i ett förhållande 10:1. Pumparna är själprimande upp till 3,5 meter vätskepelare.

 

Utrustade med högkvalitativa borstlösa likströmsmotorer kräver pumparna inget underhåll och har en livslängd på upp till 20.000 timmar. Modeller med standard DC-motorer finns tillgängliga för kundapplikationer som inte kräver fullt så lång livslängd. Användning av kemiskt resistenta material gör att aggressiva medier kan överföras. De svetsade pumpdelarna garanterar absolut täthet även vid mycket flyktiga medier.

Med den beprövade membrantekniken från KNF Flodos överförs mediet extremt försiktigt vilket möjliggör optimal hantering av känsliga vätskor. Det finns ingen förorening från slitage, som till exempel med kugghjulspumpar. Pumparna är också självprimande och kan köras torra. Allt detta garanterar högsta tillförlitlighet i kundens applikation.

En monteringsplatta med click-on mekanism underlättar installationen och borttagningen från kundens system. Ett brett utbud av hydrauliska anslutningar samt olika motortyper i de vanligaste spänningarna möjliggör anpassning till kundens behov, vilket ytterligare förenklar integrationen i systemet.

Funktioner och Fördelar
• Modulsystemet möjliggör kundspecifika utföranden.
• Flödet kan justeras över ett brett område.
• Monteringsplatta med klickmekanism för effektiv installation och borttagning av pumpen
• Absolut läckagesäker tack vare svetsade pumpdelar, även vid flyktiga medier.
• Självprimande och kan köras torra.
• Försiktig överföring av känsliga medier.
• Beständiga material för överföring av aggressiva medier.
• Livslängd på upp till 20 000 timmar utan underhåll.

 

För mer information om de nya FF12- och FF20-pumparna, kontakta din lokala KNF-säljare eller gå in på www.knf.se

KNF Neuberger AB
Mejerivägen 4
SE-117 43 Stockholm
Tel: 08-744 51 13
info@knf.se
www.knf.se