Nyhet2017-11-02

HMD fyller 70 år tillsammans med den tätningslösa pumpen

Vi (Zander & Ingeström) framhåller ofta att Zander & Ingeström vinner upphandlingar och uppdrag i kraft av våra kunskaper och idéer. Det är absolut sant – men det är lika sant att vi skulle stå oss slätt utan de världsledande tillverkare som vi har fått förmånen att representera.

En av dessa är företaget HMD (Hydralic & Mechanical Developments) som grundades för precis 70 år sedan av de engelska bröderna Geoffrey och Charles Howard när de uppfunnit historiens första magnetdrivna pump utan några axeltätningar. Deras uppfinning lade grunden till vad som i dag är världens ledande tillverkare av just magnetdrivna centrifugalpumpar med marknadens största sortiment för alla upptänkliga industriella behov.

Även lekmannen inser omedelbart magnetpumpens miljömässiga och ekonomiska fördelar. Eftersom den saknar tätningar är risken för utsläpp och läckage minimalt, liksom behovet av service och underhåll. Livstidskostnaden blir på så sätt väsentligt lägre än för konventionella pumpar samtidigt som både den inre och yttre miljön tillhör vinnarna.

Härmed tillönskar vi på Zander & Ingeström vår leverantör HMD ett stort och tätningslöst grattis – och flyttar samtidigt vårt förväntansfulla fokus mot de kommande 70 åren.

För den som vill läsa mer om HMDs 70-åriga historia kan vi rekommendera följande artikel:

http://www.calibremarketing.co.uk/wp-content/uploads/2017/05/BPMA-Anniversary-Article.pdf

Ett gyllene tillfälle

Guldpumpen ovan är ingen reklambild utan ett exklusivt erbjudande under jubileumsåret att – utan extra kostnad – välja färgen guld på den HMD-pump man köper. Passa på!