Nyhet2016-09-14

Grundfos nyanställer i Sverige

Grundfos förstärker den svenska organisationen med ett flertal nya strategiskt viktiga rekryteringar.

Magnus Turesson påbörjar den 15 augusti sin tjänst som suporttekniker med placering vid Stockholmskontoret. Magnus är 48 år och har en gedigen erfarenhet av service inom olika områden. Närmast kommer han från en tjänst som Serviceingenjör, Service och supportansvarig av medicinteknisk utrustning i form av artroskopipumpar som används vid olika typer av ledoperationer. Tidigare erfarenhet innefattar försäljning, installation och service av fjärravläsningssystem (IMD Individuell Mätning) för olika applikationer såsom el, varm- och kallvatten, värme och kyla.

Mats Nyberg är vår nya säljare i Norrland. Han är 53 år och bor i Luleå. Han kommer närmast från DAHL i Luleå där han de senaste 2 åren arbetade som utesäljare för region Norr. Innan dess arbetade han i 7 år på WILO Nordic som försäljningsingenjör mot segmenten VVS, VA och Industri. Tidigare arbetade han i 12 år på bl. a. på Eriks Elektriska AB och på Servicebolaget AB. Mats tillträdde sin tjänst på Grundfos den 15 augusti.

Torgny Strandberg är vår nya VVS-säljare i region Syd. Han är 47 år och bor i Höllviken utanför Malmö. De senaste 5 åren har han arbetat som försäljningsingenjör på Xylem Water Solutions Sweden AB med fokus på VVS-konsulter, större VVS-installatörer och fastighetsbolag. Innan dess arbetade han på LK Lagerstedt & Krantz AB samt varit försäljningsingenjör och utbildningsansvarig på TA Hydronics (idag IMI Hydronic Engineering). Torgny tillträdde sin tjänst på Grundfos den 15 augusti.

Silvano Insalaco kommer närmast från Dahl och har en gedigen erfarenhet inom pumpbranschen bl.a. genom 10 år på Xylem.
Silvanos uppdrag blir på Grundfos som ansvarig säljare inom Water Utility och Industry segmentet med fokus på södra Sverige.
Silvano tillträdde sin tjänst på Grundfos den 1 augusti.

Martin Wehmhörner började tidigare i år också som VVS-säljare hos oss på Grundfos. Han är 47 år och bor i Kungsängen utanför Stockholm. Martin tillhör region Öst vilket geografiskt innebär norra Stockholm med omnejd. Han har arbetat med teknisk försäljning sedan 1998, senast som utesäljare på Alfa Laval och Armatec med värmeväxlare och fjärrvärmecentraler mot kunder inom VVS-branschen. Martin har varit igång hos oss sedan den 11 januari i år.

Grundfos är med en produktion på över 16 miljoner pumpenheter om året en av världens ledande pumptillverkare. De största produktgrupperna är cirkulationspumpar för uppvärmning och luftkonditionering och centrifugalpumpar för industriellt bruk, vattenförsörjning, avlopp och dosering. Så gott som varannan cirkulationspump som säljs på världsmarknaden i dag är en Grundfospump, vilket gör företaget till världens största tillverkare av cirkulationspumpar. Grundfoskoncernen finns representerat av drygt 80 företag i fler än 55 länder. Dessutom säljs Grundfos produkter av distributörer i ett stort antal länder.

http://se.grundfos.com/