Nyhet2016-04-11

GEMÜ iComLine® med kompakta blockventiler får tillökning!

Den senaste – och minsta – av de fem manöverdonsstorlekarna i GEMÜs iComLine® sätter standarden för miniatyrventilteknik.

Det nya formatet har en genomströmning på 2 l/minut, men det pneumatiska manöverdonet är inte mycket större än en enkrona i diameter. Ventilens basyta har hållits så liten som möjligt, och mäter bara 20×20 mm.

Produktserien GEMÜ iComLine® är i första hand framtagen för kemi- och halvledarindustrin, men har samtidigt ett mycket brett applikationsspektrum. Förutom det kompakta utförandet och den höga mediebeständigheten är en stor fördel att ventilerna kan användas som en multifunktionell enhet i form av ett flervägsventilblock. Ventilerna kan dessutom kompletteras med flera olika manöver- och anslutningsvarianter, samt en serie matchande tillbehör.

De många variationsmöjligheterna i kombination med den höga kapaciteten skapar flera nya användningsområden. Storleken gör också att ytterligare applikationsområden inom bioteknik, halvledartillverkning, livsmedelsindustri och energilagringsproduktion öppnar sig. Design och driftparametrar är samma som för de övriga ventilerna i modellserien GEMÜ iComLine®.

För mer information, kontakta Mirja Nowack (Press & Marknadskoordinator), på 031-996511 eller mirja.nowack@gemu.se.

order@gemu.se
www.gemu.se