pumpar

GEA Hilge

GEA Hilge Centrifugalpumpar

GEA Hilge och Tuchenhagen har tillverkat pumpar i över 150 år och var först med en hygienisk pump för bryggerier. GEA Hilge och Tuchenhagens pumptillverkning har nu slagits ihop till pump center i Sydtyska Bodenheim där tillverkning och utveckling sker.

GEA Hilge höghygieniska centrifugalpumpar av syrafast stål används framförallt i tillverkningsprocesser inom livs- och läkemedelsindustrin men även inom allmän industri där det finns krav att pumparna lätt ska kunna göras rent. De lämpar sig mycket väl för installationer där systemet inklusive pump ska kunna göras rent i systemet (CIP, Cleaning In Place) och även steriliseras i systemet (SIP, Sterilazed In Place). De tillverkas av mycket hög kvalitet och kan även möta de flesta hygienkrav som t ex EHEDG, FDA, 3A m fl.

Pumparna används inom de flesta livsmedelsområden som t ex bryggerier, dryckestillverkning, destillerier, mejerier, allmän livsmedelsindustri och i många processer inom läkemedels- och bioteknisk tillverkning. De är även väl representerade i industrier som tillverkar kosmetika, lotion, tvål och schampo.

GEA Hilge Lobrotorpumpar

GEA Hilge Novalobe höghygieniska lobrotorpumpar av syrafast stål används för pumpning av framförallt trögflytande, högviskösa vätskor och pasta inom livsmedelsindustrin. Inom läkemedsindustrin används de för både tunnflytande och viskösa vätskor för att de är mycket skonsamma mot vätskan som pumpas. Pumparnas överlägsna hantering av viskösa vätskor gör att de används inom andra branscher som t ex kosmetisk, papper- och massa och kemisk industri.

De används för pumpning av t ex majonäs, yogurt, marmelad, WFI (water for injection), blod, vaccin, juice, lotion, keso, choklad, svartlut och mycket annat.

Fabrikatets representant i Sverige