Nyhet2020-05-28

Essity effektiviserar med central limförsörjning

Essity körde tidigare ut färdigblandat lim i produktionen på bulk vilket vilket var resurskrävande. Man funderade och kom fram till att ett centraliserat system skulle förenkla hantering av limmet och effektivisera både blandning och distribution. Tapflo fick nöjet att leverera pumparna till det limdoseringssystem som blev resultatet i slutändan.

I nästan ett år hade Essity projekterat för sin nya limdoseringsutrustning som gick i drift för några år sedan. Tapflo  har intervjuat Gert-Inge Norrström som drev projektet från idé till färdigt system.

Hur kom ni på idén med ett limdoseringssystem? 

”Vi hade länge funderat över vilka alternativ som fanns för att få en enklare hantering både blandningsmässigt men också logistiskt”, berättar Gert-Inge.

Vad skiljer främst i det nya systemet från tidigare arbetssätt?

”Tidigare körde vi ut limmet på bulk till respektive konverteringslinje. Men med denna nya lösning kommer vi ifrån det och kan istället försörja samtliga linjer centralt. Det spar stora resurser då vi inte längre behöver dra in bulk i produktion. Vi behöver heller inte blanda likt den tidigare modellen och vi kan också göra större batcher. Dessa är bara några av alla fördelar systemet har med sig”, avslutar Gert-Inge.

I limdoseringssystemet används Tapflos TX70 membranpumpar.

Vi tackar Gert-Inge för pratstunden och vi är stolta över att få vara partner till en av Sveriges största tillverkare av hygienartiklar som Essity.

För mer information kontakta:

Tapflo AB

Tel 0303-140 50
Filaregatan 4
442 34 Kungälv
Epost: info@tapflo.se
www.tapflo.se