Nyhet2020-11-18

Ernströmgruppen tillsätter ny VD/koncernchef och höjer ambitionsnivån

Styrelsen för Ernströmgruppen AB meddelar idag att den utsett Alexander Wennergren Helm till ny VD och koncernchef. Alexander kommer närmast från Aleris där han varit VD mellan 2017 och 2019. Dessförinnan var han VD på Hultafors Group mellan 2011 och 2017 och även VD på Ernströmgruppen mellan 2008 och 2011. Alexander kommer att tillträda rollen 1 februari 2021. 

”Vi är glada över att kunna presentera Alexander Wennergren Helm som ny VD och koncernchef för Ernströmgruppen. Ernströmgruppen har de senaste 10 åren haft en förvärvsdriven tillväxt där omsättningen har fyrdubblats och 2020 kommer bli det 8:e året i rad med ett ökat resultat. Vi har även i år har lyckats genomföra två spännande tilläggsförvärv inom elektro och vattenrening. Ernströmgruppens modell med långsiktigt familjeägande, decentraliserat entreprenörskap och fokus på hållbarhet har varit framgångsrikt. Alexander får nu ett tydligt mandat att växa koncernen med målsättningen att dubbla koncernens omsättning på 5 år”, säger Fabian Hielte, styrelseordförande i Ernströmgruppen.

Som tidigare VD på Ernströmgruppen, har Alexander god kunskap om verksamheten vilket kommer att underlätta övergången. Vi är övertygade om att Alexander, med sin industriella erfarenhet och resultatorienterade ledarstil, tillsammans med befintlig ledning, kommer fortsätta Ernströmgruppens starka utveckling genom förvärv av nya bolag och att göra befintliga bolag ännu starkare i en digital och hållbar värld.”, fortsätter Fabian Hielte.

”Jag ser fram emot att åter bli en del av Ernströmgruppen, som idag är en stark diversifierad företagsgrupp med många konkurrenskraftiga och självständiga verksamheter. Jag har aktivt följt den fina utvecklingen de senaste 10 åren och de framgångsrika nysatsningarna på industri, marine, energi och elektro. Det ska bli spännande att leda koncernen in i en digital och hållbar framtid tillsammans med Ernströmgruppens medarbetare.”, säger Alexander Wennergren Helm, tillträdande VD och koncernchef på Ernströmgruppen.

För mer information, vänligen kontakta:

Fabian Hielte