Nyhet2015-03-31

Enklare och snabbare rörläggning med ny ljusstark laser

Ökad tydlighet och ljusstyrka är utmärkande för TP-L5 – en ny serie rörläggningslasrar från Topcon Positioning Group. Den nya serien ger även av ökad kontrast i displayen och förbättrad batteridrifttid med 20 procent vid val av grönt laserljus. TP-L5 lanseras av Blinken Tools på årets MaskinExpo, den 28-30 maj.

I Topcons rörläggningslasrar ingår sedan tidigare många funktioner som ger snabb uppställning och ökad produktivitet, vilket även gäller TP-L5.

Den nya serien erbjuder två modeller, en med grönt laserljus och en med rött laserljus. Båda modellerna är försedda med den automatiska inriktningen i sidled, SmartLine, för snabb inriktning och har en lutningsinställning från minus 15 procent till 40 procent. Modellerna har även helautomatisk självnivellering, helgjutet aluminiumchassi, IP standard IPX8 och möjlighet att använda alkaliska batterier.

– TP-L5 har även ett mycket brett sortiment av tillbehör och den kommer också med Topcons femåriga garanti, säger Ulrich Hermanski vid Topcon Europé Construction Business.

Topcon var pionjärer med grön laser för nästan två decennier sedan. Anledningen till att företaget erbjuder grönt laserljusär att det är upp till fyra gånger synligare än konventionellt laserljus. Det  gör rörläggningen både enklare och snabbare.

– Idag är vår patenterade GreenBeam-teknik det obestridda valet för entreprenörer som vill ha den högsta produktiviteten vid alla sina rörläggningsarbeten, fortsätter Ulrich Hermanski, som framhåller att företagets rörläggningslasrar är utvecklade för valmöjlighet, mångsidighet och tillförlitlighet.

För mer information, kontakta:
Christer Åslund, VD
Blinken Tools AB
Tel 070-546 88 11
christer@blinken.eu
www.blinken.eu

Presskontakt, Topcon:
news@topconsokkia.com
Om MaskinExpo
MaskinExpo har arrangerats i drygt 30 år och är Nordens största entreprenadmässa. På mässan visas entreprenadmaskiner, redskap och tillbehör, verktyg, transportfordon, grönytemaskiner, skogsmaskiner samt maskiner för vägunderhåll, lantbruk och bergsbruk. Mässan arrangeras i samarbete med MaskinLeverantörerna och äger rum på STOXA, en mil från Arlanda, den 28–30 maj 2015.

För mer information om MaskinExpo, kontakta marknadschef Carina Tegelberg, 08–512 937 00, 0706–29 28 27, carina.tegelberg@maskinexpo.se