Nyhet2015-03-31

Energieffektiv cirkulationspump i storlek XXL

KSB utökar sitt sortiment av energieffektiva, våtlöpande cirkulationspumpar. Vid årets ISH-mässa i Frankfurt presenterades de nya XXL-pumparna i Calio-serien med flöde upp till 50 m3/h och tryck upp till 18 m. Serien kommer i framtiden att omfatta pumpar med flöden upp till 70 m3/h.

Samtliga pumpar levereras med integrerade kommunikationsgränssnitt som standard och kan därmed bearbeta signaler från de vanligaste fastighetssystemen. De kan till exempel enkelt integreras i automationssystem via sitt inbyggda Modbus-gränssnitt. Utan extra program- eller maskinvara kan två pumpar (en för drift och den andra som reserv) användas med automatisk omkoppling via tidsstyrning. Även 0-10V styrning, extern start/stop, driftsignal och larmsystem ingår som standard, vilket gör att investerings- och installationskostnaderna kan hållas på ett minimum.

Förutom de vanliga driftlägena med konstanttrycksreglering, proportionell tryckreglering och drift med fast varvtal har den nyutvecklade driftprogramvaran en energibesparande funktion kallad Eco Mode som markant sänker driftskostnaderna ytterligare.

Det integrerade kommunikationsgränssnittet i kombination med inbyggd display och symboler för indikering av driftläget gör pumparna enkla att använda. Den integrerade displayen visar aktuellt flöde och momentan effektförbrukning. Det flänsmonterade utförandet gör dem enkla att installera även i trånga utrymmen.

Pumparna är avsedda för både för kyla och värme med medietemperaturer från
-10 C till +110 C, vilket gör dem lämpliga för flera användningsområden tex transport av värmevatten eller köldmedium och industriella cirkulationssystem. Pumparna är som standard utrustade med värmeisolering.

Samtliga pumpar är godkända enligt EU:s ekodesigndirektiv ErP2015 gällande energi- och resurseffektivitet.

För mer information www.ksb.se >>>