Nyhet2021-06-04

En ny generation dränkbara pumpar

AmaDrainer 2021 Neue AmaDrainer 2021; new AmaDrainer 2021;

I början av maj 2021 lanserade KSB den senaste generationen av sina dränkbara pumpar: AmaDrainer 3-serien. De nyutvecklade pumparna, som finns i fyra storlekar, är resultat av kundernas önskemål om en design som är mer kompakt och lättare att hantera.

Den kompakta designen, den integrerade nivåvippan och en diameter på högst 155 mm, gör pumpserien lämplig för trånga utrymmen som till exempel mindre brunnar. Den maximala uppfordringshöjden är 11,3 meter.

De dränkbara pumparna är mycket robusta och ger en hög driftsäkerhet. Alla fyra storlekar är konstruerade för kontinuerlig drift vid en vätsketemperatur på upp till 70°C.

En nyhet är det integrerade låga vattennivåintaget: Genom att ta bort sugsilen kan de två mindre pumpstorlekarna uppnå kvarvarande vattennivåer så låga som 2 mm. De större pumpstorlekarna kännetecknas av fria passager upp till 35 mm, så att de också kan transportera grova partiklar i avloppsvattnet.

För aggressivt avloppsvatten och andra vätskor som hanteras finns en speciell variant tillgänglig i alla storlekar.

Alla pumpaggregat har ett plasthölje av hög kvalitet. De är av låg vikt och är mycket korrosionsbeständiga. En mantelkyld motor tillåter drift även när motorn inte är dränkt. Dessutom har AmaDrainer 3 integrerat motorskydd. Utrustad med en 10 meter strömkabel som standard, möjliggör pumpaggregatet mer flexibel hantering.

De nya dränkbara gråvattenpumparna är mångsidiga. De kan användas för dränering av axlar och källarrum samt för att extrahera vatten från reservoarer och floder, för nödavlopp och andra applikationer som tömning av trapphus utanför källaren och underjordiska passager. Pumpaggregaten levereras färdiga att bara anslutas, vilket möjliggör snabb installation och idrifttagning.

För mer information kontakta:

KSB Sverige AB
Datavägen 23, Box 9023
SE-400 91 Göteborg, Sweden
Tel.: +46 (0)31 720 24 00
Website: http://ksb.se