Nyhet2017-04-21

Doserpumpen gamma/ X – en av få pumpar i det lägre segmentet som klarar IP 66

ProMinents intelligenta doserpump gamma/ X (2 l/h – 45 l/h mot 25 bar – 2 bar) används för processer där små mängder måste doseras kontinuerligt med hög precision. Ofta är omgivningen runt en doserpump allt annat än kliniskt ren och det är viktigt att främmande föremål som partiklar, damm och vatten inte inverkar negativt på en tillförlitlig drift.

Som en av få pumpar i det här segmentet uppfyller ProMinents gamma/ X kraven för skyddsklass IP 66 och NEMA 4X, och kan därför placeras i tuffa förhållanden.

IP 66 betyder att pumpen är skyddad mot kraftiga vattenstrålar med upp till 100 l/minut. Den klarar även, med bravur, det ännu hårdare testet NEMA 4X: pumpen kan stå emot en vattenstråle från munstycken med en storlek på 25,4 mm på 3 till 3,5 meters avstånd ur alla riktningar och med 240 l/minut i hela 5 minuter. Helt klart en prestation.

Ett oväntat läckage eller att spola av utrustningen påverkar inte pumpens livslängd eller tillförlitliga drift. En trygg investering helt enkelt!

Övriga egenskaper:

gamma/ X erbjuder exakt magnetdrift kombinerat med förutseende reglerteknik och intuitivt handhavande. Den registrerar minsta hydrauliska avvikelse – och anpassar direkt sin effekt till tryckförhållandet och mediets egenskaper. När pumpen är satt i auto-läge ställer den själv in slaglängd och frekvens för bäst anpassat doserflöde, med hänseende både till ekonomi och doserresultat. Pumpen styrs med minsta möjliga kraft, trycket i systemet får man via pumpens mjukvara, inte som konventionellt via en extra trycksensor. Mindre delar innebär mindre slitage samt ingen korrosion och mindre risk för läckande delar.

Är ni är på jakt efter en liten doserpump för alla era olika applikationer, för att bl a underlätta reservdelshantering, då kan ni sluta leta –  ProMinents gamma/ X är pumpen för er.

För ytterligare information kontakta ProMinent!

e-post: info@prominent.se

Tel. 031 656600