Nyhet2018-05-16

Christian Berner AB levererar dubbelskruvpumpar till produktion av tandkräm till Orkla Care i Falun

Orkla Care i Falun behövde investera i ny utrustning till sin tandkrämslinje. Christian Berner levererade fyra dubbelskruvpumpar från Fristam.

— När vi tillverkar en produkt med så höga hygienkrav som tandkräm är det viktigt att produktionsutrustningen är effektiv och flexibel säger Magnus Persson, projektledare på Orkla Care. Vi måste kunna pumpa både tandkrämen som har hög viskositet samt rengöringsvätskan som har låg viskositet. Christian Berner har hjälpt oss med maskiner som möter våra höga krav och ger oss en trygg process, avslutar Magnus Persson.

Fristams dubbelskruvpump FDS är idealisk för de mest viskösa produkterna samtidigt som den har kapacitet för hög hastighet och därmed också lågviskösa produkter. Fristam FDS kan utan problem hantera både extrema viskositeter och höga laster och klarar enkelt höga differenstryck utan överhettning.

— Det som är unikt med denna anläggning är att den även transporterar stora mängder av lågviskösa medier, så kallade CIP-lösningar, säger Claes-Ove Nilsson, försäljningsingenjör på Christian Berner, och fortsätter: — CIP betyder Clean In Place och denna pump klarar även av denna rengöringsprocess, vilket gör att det inte behövs en separat pump till detta.

För ytterligare information kontakta:

Claes-Ove Nilsson, teknisk säljare Processanläggningar, Christian Berner AB, tel +46 (0) 31-336 69 43

E-post: claes-ove.nilsson@christianberner.com, www.christianberner.se