Nyhet2016-06-30

AxFlow växer genom strategiskt förvärv i Sverige

Genom förvärvet av Esspump AB förstärker AxFlow AB, en av Sveriges ledande specialister på förträngningspumpar, pumpsystem och tillbehör inom processindustrin, sin säljorganisation och breddar sitt sortiment.

AxFlow-gruppen är en av de ledande distributörerna av förträngningspumpar, flödeshanterings-utrustning och service i Europa samt i Sydafrika med 570 anställda och en omsättning på 1,6 miljarder kronor. För AxFlows svenska verksamhet är förvärvet av Esspump strategiskt betydelsefullt.

  • Både AxFlow och Esspump är kända för sitt applikationskunnande samt produkt- och teknikkunnandet. Vår kompetens och expertis inom olika applikationer och starka relation med våra kunder och leverantörer ger oss en starkare marknadsposition i Sverige.

De två bolagen kompletterar varandra väl och tillsammans kan vi erbjuda våra kunder ett betydligt bredare produktsortiment men också ett mer omfattande service- och tjänsteerbjudande, säger Fred Lindecrantz, VD för AxFlow i Sverige.

AxFlow representerar många av världens ledande tillverkare av pumpar, bl.a. Mono, Nash, Waukesha, Hermetic, Blackmer och Maag. Med Esspump kompletteras sortimentet med pumputrustning från bl a Wilden, Almatec, OBL, Mouvex, System One och Quattroflow, fortsätter Fred Lindecrantz.

Niklas Holmstedt, VD på Esspump är lika entusiastisk över förvärvet och kommenterar:

  • Förvärvet tillför oss och våra kunder betydande fördelar och affärsmöjligheter genom AxFlows starka internationella närvaro och resurser. Synergier med kompletterande produkter, starkt teknisk kompetens och applikationskunnande.

AxFlow AB grundades 1991 och har sedan dess etablerat sig som en viktig aktör inom segmenten kemisk industri, gruvnäring, vatten och avlopp, papper- och massaindustri samt livsmedels- och läkemedelstillverkning. Förvärvet av Esspump AB gör AxFlow AB till en av de största distributörerna av förträngningspumpar i Sverige.

För mer information, kontakta:

Ole Weiner, VD, AxFlow Holding AB, +46 (0)8 545 476 72, ole.weiner@axflow.com

Fred Lindecrantz, VD, AxFlow AB, +46 (0)738 33 15 40, fred.lindecrantz@axflow.com

Niklas Holmstedt, VD, Esspump AB, +46 (0)70 520 06 99, niklas.holmstedt@esspump.se