Nyhet2024-05-06

AxFlow AB växer genom strategiskt förvärv av Bergius Trading AB

AxFlow AB, en ledande leverantör av utrustning för vätskehantering till processindustrin, har glädjen att tillkännage förvärvet av Bergius Trading AB, en specialistdistributör av mixers, omrörare och kompletterande utrustning till processindustrin. Detta strategiska steg är en viktig milstolpe för AxFlow AB som stärker sin position som en ledande leverantör till processindustrin samtidigt som företaget utökar sitt produktutbud och sin marknadsnärvaro.

Bergius Trading AB har gjort sig känt för att leverera högkvalitativa mixers och utrustning till ett brett spektrum av marknadssegment. Bergius Trading representerar välkända varumärken som Ystral, SPX (Lightnin, Plenty), Steridose, Statiflo, Amafilter och Microfluidics och erbjuder ett omfattande sortiment av produkter som är skräddarsydda för att möta de höga kraven inom processindustrin.

”Vi är mycket glada över att välkomna Bergius Trading till AxFlow-familjen”, säger Niklas Holmstedt, VD för AxFlow AB.” Bergius Trading är baserat i Helsingborg och har i stort sett samma kundbas som AxFlow AB. Mixers spelar en viktig roll för att förbättra produktionseffektiviteten och slutproduktens kvalitet, maximera råmaterialutbytet och minska energiförbrukningen inom processindustrin. Genom att integrera Bergius portfölj av högkvalitativa varumärken i vårt produktutbud, siktar vi på att stärka vår position som en ”one-stop shop” för lösningar inom flödeshantering.”

Anders Dahlqvist, VD för Bergius Trading AB, bekräftade fördelarna med förvärvet:

”Vi ser med glädje och förväntan fram mot de möjligheter som samarbetet innebär. Med AxFlows stöd kan vi utnyttja vår expertis för att ta oss an mer betydande projekt och leverera ännu större värde till våra kunder.”
Både AxFlow och Bergius är helt engagerade i att garantera en problemfri övergång för sina kunder och samarbetspartners. Nuvarande avtal och relationer förblir opåverkade samtidigt som kunderna kommer att dra nytta av att ha tillgång till en bredare utbud av produkter och tjänster.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ole Weiner, VD AxFlow Holding, +46 (0)8 545 476 72, ole.weiner@axflow.com
Niklas Holmstedt, Verkställande direktör AxFlow AB, +46 (0)8 602 22 12, niklas.holmstedt@axflow.se
Anders Dahlqvist, VD Bergius Trading AB, +46 (0)8 731 58 00, anders@bergius.se