Nyhet2021-01-15

AxFlow AB utökar sitt strategiska samarbete med SPX FLOW Inc.

Med start 1 januari flyttar SPX Flow Europe Ltd, Sverige filial över sin svenska industriförsäljningsorganisation med personal och produkter till AxFlow AB och som nu representerar hela industriprogrammet med TopGear kugghjuls-, TopLobe lobrotor-, TopWing vingrotor- och FIP impellerpumpar från Johnson Pump.

AxFlow är ett systemkunnigt och applikationsfokuserat kunskapsföretag med bred erfarenhet av pumpinstallationer för processindustrin och som nu utökar sortimentet och modellutbudet av pumpar från varumärket Johnson Pump, med stort urval av pumpprinciper, utföranden och olika materialval. Applikationer med krav på prestanda, säkerhet och kvalitet är i fokus.

Industriprogrammet Johnson Pump inkluderar centrifugal-, kugghjul-, lobrotor-, vingrotor- och impellerpumpar. Johnson Pump är ett mycket välkänt varumärke i Sverige och används inom en mängd olika industrier och applikationer som livsmedel och drycker, läkemedel och bioteknik, kemi och petrokemi, papper och massa, gruvor och mineral, stålverk, vatten och avlopp, energi, verkstadsindustri och ytbehandling.

Varumärket Johnson Pump och sortimentet för industripumpar representeras idag i ett flertal Europeiska länder av
AxFlow gruppen.

– Med start första januari flyttar SPX Flow Europe Ltd, Sverige filial över sin svenska industriförsäljningsorganisation med personal och produkter till oss och vi är mycket glada att nu representera hela industriprogrammet från Johnson Pump i Sverige! Vi ser stora möjligheter att få hjälpa våra industrikunder hitta bästa valet av produkter och teknik för just deras applikation, säger Niklas Holmstedt, VD AxFlow AB. Vi växer starkt och är i en spännande period med ökat antal förfrågningar och projekt trots rådande pandemi och med vår kunskapsorganisation samt breda produktportfölj har vi möjlighet att föreslå den bästa lösningen när våra kunder behöver rätt pump för krävande applikationer.

AxFlow är Europas största distributör av flödesutrustning och specialpumpar. SPX FLOW är ett amerikanskt industriföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför pumpar för industriellt bruk med verksamhet i över 35 länder.

Vill du veta mer, läs gärna på vår hemsida www.axflow.se eller kontakta oss per telefon.

För ytterligare information kontakta:
Niklas Holmstedt, VD
AxFlow AB
Tel: 08-602 22 00

Peter Wahlgreen, Sr. Sales Director Process
Solutions, North Europe
SPX Flow Europe Ltd
Tel: +45 23 99 92 64

AxFlow AB är en del av AxFlow-gruppen och ingår i Axel Johnson International. AxFlow-gruppen är specialiserat på marknadsföring, distribution och tillhandahållande av heltäckande försäljning och teknisk service av högkvalitativ flödeshanteringsutrustning. AxFlow levererar utrustning från världsledande tillverkare till kunder inom industrisektorer som keramik, kemi, petrokemi, livsmedel, läkemedel, massa och papper, samt vatten och avlopp. Sedan företaget grundades 1989 har en hög teknisk kompetens, ett omfattande sortiment av produkter och tjänster, samt engagemang och integritet bidragit till företagets stadiga tillväxt. AxFlowgruppen är verksam i 32 länder, har ca 1100 anställda och en årsomsättning på 320 MEUR. www.axflow.com