Nyhet2018-09-11

AxFlow AB och Pichano Husum AB ingår samarbetsavtal för Nash pumpservice i Sverige

AxFlow AB utökar nu sitt serviceerbjudande för sina varumärken och industriapplikationer genom samarbetsavtal med Pichano Husum AB:s Gävleenhet som har stark verkstadskapacitet, servicekunnande och testbänk för Nash vakuumpumpar.

AxFlow är ett systemkunnigt och applikationsfokuserat kunskapsföretag med bred erfarenhet av pumpinstallationer för processindustrin och som nu även kommer att erbjuda kvalificerade reparationer och service av kvalitativa sortimentet och modellutbudet av Nash vätskeringpumpar och andra typer av vakuumpumpar. Reparationer med bearbetning och service där krav på prestanda, säkerhet och kvalitet är i fokus kan nu utföras i Sverige. Originaldelar från leverantörerna, systemkunnande, reparationsmetoder och kunnigt folk i Sverige borgar för att samtliga reparationer ger högsta kvalitet och driftsäkerhet till Svensk processindustri.

Pichano i Gävle har 100- åriga rötter i Sverige under flera namn såsom Hydrolin, Scandinavian Mill Service SMS, Metso Mill Service MMS och Valmet Service. Sedan 2016 är Pichano i Gävle en del av Pichano-koncernen som har komplett service och reparationskapaciteter för tung processindustri. Vid verkstaden i Gävle finns testbäddar för att testa vakuumpumpar vilket sker både vid ankomst (tillståndskontroll) och efter reparation för att säkerställa bästa prestanda och garantera bästa kvalitet och tillgänglighet för kunden.

AxFlow AB är en distributör av flödesutrustning och processpumpar med rikstäckande support och service. Företaget ingår i AxFlow – gruppen och verkar inom marknader som kemi och petrokemi, papper och massa, gruvor och mineral, stålverk, vatten och avlopp, energi, verkstadsindustri och ytbehandling.

Pichano Husum AB är ett Svenskt företag med verksamheter på flera orter med kunskap om och lång erfarenhet av reparationer och service av vakuumpumpar inom processindustrin. Företaget arbetar inom samma marknader som AxFlow.

– Vi är mycket glada att nu kunna presentera samarbetet med Pichano Husum AB i Sverige för att serva våra industrikunder främst inom kemi och petrokemi, stål, papper & massa, gruvor och mineral, energi och kraftverksindustrin och att kunna erbjuda bästa valet av reparationer och teknik för just deras applikation, säger Fred Lindecrantz, VD AxFlow AB. Tillsammans med Pichano stärker vi vårt erbjudande av högsta kvalitet med ökad servicegrad till processindustri i Sverige.

– Detta är ett steg för att utveckla vårt serviceerbjudande till Svensk processindustri. Tillsammans med våra medarbetare inom Pichano som har lång erfarenhet av service i kombination med AxFlow AB:s förstklassiga produktprogram skapar vi förtroende och långsiktiga relationer med Svensk processindustri, säger Rolf Brunnström, Marknadsansvarig på Pichano Husum AB
För mer information gå in på våra hemsidor www.axflow.se & www.pichano.se eller kontakta oss:

För ytterligare information kontakta:
Fred Lindecrantz, VD, AxFlow AB, +46 73 833 15 40, fred.lindecrantz@axflow.se
Rolf Brunnström, Marknadsansvarig, Pichano Husum AB, +46 70 388 5886 rolf.brunnstrom@pichano.se

AxFlow AB, del av AxFlow-gruppen inom Axel Johnson International, är specialiserat på marknadsföring, distribution och tillhandahållande av heltäckande försäljning och teknisk service av högkvalitativ flödeshanteringsutrustning. AxFlow levererar utrustning från världsledande tillverkare till kunder inom industrisektorer som keramik, kemi, petrokemi, livsmedel, läkemedel, massa och papper, samt vatten och avlopp. Sedan företaget grundades 1989 har en hög teknisk kompetens, ett omfattande sortiment av produkter och tjänster, samt engagemang och integritet bidragit till företagets stadiga tillväxt. AxFlow-gruppen är verksam i 27 länder, har ca 649 anställda och en årsomsättning på 196 MEUR.
Läs mer om AxFlow AB: www.axflow.se

Axel Johnson International är en privatägd svensk industrigrupp som består av mer än 100 bolag i 25 länder, med en omsättning på 790 miljoner EUR. Verksamheten präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen fyra affärsområden: Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions och Transport Solutions.
www.axinter.com