Nyhet2019-01-24

Askalon satsar på VA-branschen

Askalon har blivit den svenska och danska leverantören för den tyska koncernen VAG-Group.Det betyder att ventilföretaget breddar sitt utbud med produkter till vatten- och avloppsindustrin.

– Vi är mycket glada över att få komplettera vårt ventilprogram, säger Askalons vd Mats Warnqvist.

Askalon är en av ventilbranschens mer kompletta aktörer. Företaget är leverantör för Emersons ventiler i Sverige, Finland och Danmark och har kontor i samtliga tre länder. Företaget riktar sig till hela processindustrin och erbjuder, förutom den breda ventilportföljen från Emerson, såväl service och diagnostik som utbildning. För ett år sedan gjordes ett förvärv av ventilorganisationen på Erichs Armatur och i dag har företaget närmare hundra anställda.

Nu har Askalon tagit nästa steg. VAG-Group och Askalon har inlett ett samarbete vilket betyder att Askalon är den svenska och danska leverantören av de tyska ventilerna. VAG-Group skapar produkter för VA-branschen – till alla projekt inom vatten och avlopp, som vattenkraftverk, dammar och industrier. I dag är VAG inblandat i projekt på alla kontinenter; från dammprojekt i Argentina och brandsläckning på tyska flygplatser till att göra det möjlighet för miljontals pilgrimer att få tillgång till vatten i indiska Tirumala Temple.

– Vi är glada över att ha vunnit en så stark partner och att våra kunder i Sverige och Danmark nu har den beprövade VAG-kvaliteten lättillgänglig, kommenterar VAG:s regionchef Benjamin Scherb det nya samarbetet.

Det är mycket tack vare förvärvet av Erichs Armatur som Askalon har fått förtroendet av VAG.

– Vi har länge varit intresserade av detta och tack vare förvärvet har vi fått kompetens och erfarenhet från VA-branschen, säger Mats Warnqvist.

Samarbetet betyder att Askalon kan erbjuda sina tjänster till fler segment samt öka sitt erbjudande till de befintliga kunderna inom industrin.

– Det finns ett stort uppdämt behov av föryngring och uppbyggnad inom den svenska och danska infrastrukturen för vattenförsörjning och där får vi nu möjlighet att vara aktiva.

Askalon ABVentiler – Engineering- Ventilservice – Diagnostik – Utbildning

Askalon AB arbetar sedan 1973 för att förbättra processindustrins applikationer. Vi är idag ett 90-tal ingenjörer, projektledare och servicetekniker med kompetens inom ventiler, ventilservice och ventildiagnostik. Vi är en av ventilbranschens mer kompletta aktörer och kan tillgodose kunders behov av reglerventiler, säkerhetsventiler och avstängningsventiler. Dessutom har vi egen konstruktion och tillverkning av rörsystem och processmoduler samt ett utbildningscenter med kurser riktade till processindustrin.

Våra kunder finns inom processindustrin samt energi och kärnkraft i Sverige, Danmark och Finland. Omsättningen är cirka 270 mkr.

Askalon är Emerson Local Business Partner för alla Emerson-ventiler i Sverige, Finland, Danmark och Island.

Askalon AB, Nolgårdsvägen 11, 66341 Hammarö. Tel: 054-579200, Web: www.askalon.se