Nyhet2015-09-24

Askalon och Altran Scandinavia signerar avtal

Askalon AB och Altran Scandinavia har tecknat ett avtal som formaliserar det samarbete som existerat mellan parterna under en längre tid. Genom Altrans styrka inom mjukvaruutveckling och integration av industriella datorsystem och Askalons starka position inom maskinövervakning och ventildiagnostik på processindustri och kärnkraftverk, så möter detta avtal industrins ökade krav på kundanpassning och integration av AMS Suite™ underhållsystem.

Sedan några år tillbaka har Askalon samarbetat med Altran med kundanpassningar för kärnkraftverk och processindustri av AMS Suite™ underhållsystem från Emerson Process Management. Då både Askalon och Altran växer på en gemensam marknad, där industrin efterfrågar flexibla systemlösningar, så har nu ett avtal skrivits som säkerställer stöd vid installation, anpassning, utveckling och integrationer av Askalons leveranser till både kärnkraftverk och processindustri.

”Vi har samarbetat länge med Altran och det känns tryggt att via avtalet utöka våra gemensamma resurser inom mjukvaruutveckling och bemöta industrins behov i ännu större utsträckning”, säger Mats Warnqvist, VD för Askalon.

Askalon kan erbjuda ännu mer kundanpassningar av bl.a. AMS Suite™ system för maskinövervakning och ventildiagnostik med hjälp av Altrans expertis och spetskompetens inom systemområdena.

”Vi är stolta att få jobba tillsammans med ett så starkt företag som Askalon och tillsammans vet vi att vi kan öka affären och säkerställa leverans och kvalitet hos våra gemensamma kunder”, säger Johan Lundin regionchef för Altran.

Askalon AB

Tel: 054-579200

Web: www.askalon.se

Askalon ABVentiler – Engineering- Ventilservice – Övervakningssystem – Utbildning

Askalon AB har sedan 1973 förbättrat processindustrins applikationer med reglerventiler, ventilservice och vibrationsanalys.

Idag är vi ett 65-tal ingenjörer och tekniker inom:
Ventiler, rörkonstruktion, ventilservice, övervakningssystem och utbildning.

Våra kunder finns inom Processindustrin samt Energi och Kärnkraft i Sverige, Danmark och Finland. Omsättningen ca 150 mkr.

Vi representerar välkända automationsföretag som Fisher reglerventiler och AMS Suite från Emerson Process Management och Vanessa, Crosby från Pentair.