Nyhet2015-02-19

Alfa Laval och Armatec inleder samarbete

Alfa Laval inleder ett omfattande samarbete med Armatec som blir huvuddistributör för Alfa Lavals heltäckande produktsortiment av värmeväxlare och system för VVS- och fjärrvärme-branschen

Alfa Laval inleder ett omfattande samarbete med Armatec som blir huvuddistributör för Alfa Lavals heltäckande produktsortiment av värmeväxlare och system för VVS- och fjärrvärme-branschen på den svenska, danska och finska marknaden från den 1 april 2015. Samarbetet innefattar såväl nyförsäljning och teknisk support för Alfa Lavals produkter. Armatec övertar ett tiotal medarbetare inom försäljning och teknisk support i samband med avtalet.

Samarbetet är ett led i Alfa Lavals globala strategi att nå marknaden tillsammans med strategiskt utvalda partners som är experter på de branscher och de tillämpningar som förekommer på deras marknader.

Alfa Laval har lång erfarenhet av komfortabel och ekonomisk klimatreglering med energi-besparande värme- och kylapplikationer med kompakta värmeväxlare som kärnteknik och har en marknadsledande ställning i Sverige och stark position på den finska marknaden.

Armatec som ingår i Ernströmgruppen är ett ledande företag i branschen och utvecklar kundanpassade koncept inom flödesteknik för vatten, värme, kyla och process. Armatec kommer att erbjuda samtliga Alfa Lavals kompakta och lättinstallerade produkter och system med hög effektivitet och låga underhållskostnader.

– Genom samarbetet med Armatec kommer vi öka vår närvaro på den svenska, finska och danska marknaden för att bättre kunna stödja våra kunder. Armatec tillhandahåller ett flexibelt och brett produkt- och service erbjudande där Alfa Lavals breda sortiment är ett starkt komplement. Vi är övertygade om att Armatec tekniska kompetens och erfarenhet ger både förbättrad service och ökad närvaro, säger Mikael Hellborg, Divisionschef och VD för Alfa Laval Nordic AB.

– Alfa Lavals produktbredd och höga kompetens stärker vårt erbjudande och samarbetet passar väl in i vår tillväxtstrategi för att stärka vår position på marknaden i Norden. Vi kommer nu kunna erbjuda ett starkare och bättre koncept inom applikationer för fjärrvärme och fjärrkyla vilket våra kunder efterfrågat, säger Eva Karlsson, VD Armatec.

Om Alfa Laval:

Alfa Laval är en ledande global leverantör av specialiserade produkter och tekniska lösningar baserade på företagets tre viktigaste tekniker: värmeöverföring, separering och vätskehantering.

Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier och petrokemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.

Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadsindustrin, i gruvindustrin, för hantering av avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem. Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen.

För ytterligare information om samarbetsavtalet kontakta:

Armatec AB

Eva Karlsson, VD, Tel: 031-890 190, eva.karlsson@armatec.se

Berndt Öjerborn, Marketing Manager, Tel: 031-890 144, berndt.ojerborn@armatec.se

Alfa Laval Nordic AB

Mikael Hellborg, VD, Tel: 046-36 71 28, mikael.hellborg@alfalaval.com

Ulla Risberg, Communication Project Manager, Tel: 08-530 656 00,  ulla.risberg@alfalaval.com