Nyhet2018-12-18

Gasprovtagningspump i ATEX-utförande med låga driftskostnader

Easy-to-service, kemiskt resistent gasprovtagningspump i ATEX-utförande. Nya N922 FTE Ex membranpumpen ger låga driftskostnader!

Emissionsmätinstrument bidrar dagligen till att miljölagstiftningen följs. KNF har hjälpt sina kunder att genomföra gasanalyser i årtionden, och erbjuder skräddarsydda lösningar för gasprovtagning. Med den nya N922 gasprovtagningspumpen uppfyller KNF de senaste marknadskraven.

N922 FTE Ex har en kapacitet på 8 eller 16 l/min, som kan reduceras med hjälp av en bypass-ventil (option). Pumpen uppnår ett slutvakuum på minst 200 mBar (abs) och har ett operativt övertryck på upp till 2 barG.

N922 FTE Ex är kemiskt resistent vilket gör den lämplig för användning med mycket aggressiva gaser. Eftersom den är avsedd för användning i gasanalysutrustning har membranpumpen utformats för att vara särskilt hållbar. För att kondensat ska kunna tömmas kan kompressorns hus vridas i steg om 90 grader.

N922 FTE Ex utmärker sig genom att vara extremt lätt att underhålla i alla avseenden under hela sin livslängd. De enda delarna som måste bytas ut är membranet och ventilerna. Beroende på hur pumpen används bör underhållsarbetet utföras en gång om året och kan enkelt utföras med hjälp av ett standardverktyg. Den robust utformade pumpen kan även användas i utmanande miljöer utan att ta skada. Få ersättningsdelar, långa serviceintervall och låga kostnader för reservdelar bidrar till låga driftskostnader.

Pumpenhet: Ex II 2G c IIB + H2 T3 X, motor: Ex II 2G Ex de IIC T4, (IECEx)

För mer information kontakta:

KNF Neuberger AB
Mejerivägen 4
SE-117 43 Stockholm
Sweden
www.knf.se