Nyhet2016-08-24

110 varslade när CCI flyttar till Tjeckien

Ledningen för CCI har presenterat ett förslag som innebär att produktionen i Säffle läggs ned och flyttas till Tjeckien. Omkring 110 anställda berörs.

I vintras började man, trots hög beläggning i fabriken, dra ned på verksamheten i besparingssyfte och sade upp ett dussintal anställda.

– Vi har gjort en översyn av tillverkningskapaciteten som finns i regionen för Europa, Mellanöstern och Afrika och utifrån det tagit fram ett förslag som vi har presenterat för de fackliga organisationerna och alla personal. Det innebär en stängning av tillverkningen i Säffle, säger Martin Valfridsson, vd på CCI Valve Technology, enligt Säffle Tidningen.

Cirka 90 anställda, som arbetar med bland annat offerter, konstruktion och administration, ska enligt förslaget flyttas till annan ort, sannolikt i Karlstadsområdet.

Tillverkningen som sker i Säffle i dag ska flyttas till Brno i Tjeckien.

Om CCI

CCI utvecklar, tillverkar och marknadsför bland annat ångkonditionerings- och högtrycksvattenventiler samt hydrauliska ställdonssystem för krävande applikationer till kraft- och processindustrin. Företaget tillverkar bland annat ventiler till ångkraftverk.