Nyhet2016-10-20

Xylem utökar reningsverkssortiment med Sanitaire TurboMAX

Sanitaire TurboMAX är utrustad med den senaste tekniken som gör den till en av marknadens mest effektiva maskiner. En permanentmagnetsynkronmotor, en axel av titan som dessutom är luftlagrad samt en precisionsbearbetad impeller gör den energieffektiv och helt vibrationsfri. TurboMAX lanserades i Sverige på VA-mässan i Jönköping.

Då axeln är luftlagrad behövs inte någon smörjning och maskinen blir därmed helt oljefri. Den kräver inget underhåll förutom luftfilterbyte. Eftersom maskinen är lätt och kompakt behövs inte heller några särskilda fundament eller lyftanordningar vid installation.

Sanitaire TurboMax turboblåsmaskiner omfattar 13 steg från 15-750 kW för luftmängder mellan 700 till 41000 m3/h vid 3 till 20 meters vattendjup. TurboMax levereras komplett med ljudisolerande kapsling, utloppsljuddämpare, överströmmningsventil, backventil och luftfilter. Maskinen är utrustad med Vacon frekvensomformare, en Siemens PLC samt flödes-, tryck- och temperaturmätare. Allt är lätt åtkomligt via den användarvänliga touch-skärmen, här väljer man ett av de många olika driftslägen som finns tillgängliga.

Om Xylem

Xylem (XYL) är en ledande global leverantör av vattenteknologi, som hjälper sina kunder att transportera, behandla, testa och effektivt använda vatten för allmännyttiga ändamål, i fastigheter för boende och kommersiellt bruk, samt inom industri och jordbruk. Företaget är verksamt i mer än 150 olika länder genom ett antal marknadsledande produktvarumärken och dess personal besitter bred expertis med starkt fokus på att finna lösningar lokalt på världens mest komplicerade vatten- och avfallsvattenproblem. Xylem har sitt huvudsäte i Rye Brook, New York, och hade år 2015 årliga intäkter på 3,7 miljarder dollar och cirka 12 500 anställda runt om i världen. Under de senaste fyra åren har Xylem funnits med på Dow Jones Sustainability Index för främjande av hållbara affärsmetoder och lösningar runt om i världen. Sedan 2013 har företaget dessutom uppfyllt kraven för att ingå i FTSE4Good Index Series.

Namnet Xylem härstammar från klassisk grekiska och är den vävnad som transporterar vatten i växter. Namnet belyser vår ingenjörskonst inom vattenområdet genom att förknippa den med den bästa sortens vattentransport – den som finns i naturen. För mer information, besök oss på www.xylem.com/se