Nyhet2016-08-24

Xylem inviger nytt Besökscentrum i Emmaboda

Den 1 september inviger Xylem det nya moderna Besökscentrumet i Emmaboda!

All press från tidningar och annan media är varmt välkomna till invigningen.

Produktionsanläggningen i Emmaboda har ca 1500 besökare om året och en stor andel av besökarna är kunder och deras representanter från hela världen. Tack vare de duktiga guiderna kan vi ta emot uppemot 50 olika nationaliteter. Det är stort intresse från hela världen och efterfrågan har ökat konstant.

–        Besökscentret ger Xylem möjlighet att presentera verksamheten och visa den fina produktionsanläggningen, samt knyta goda kontakter med bl. a. kunder, leverantörer och skolor. Besöken är också ett bra tillfälle att lära mer om våra kunders behov idag och i framtiden säger Magnus Jonsson, Platschef Xylem Emmaboda.

Det nya besökscentret är rymligt och ger besökarna ett förstklassigt mottagande. Den nya byggnaden erbjuder konferenslokaler där vi använder den senaste tekniken för att presentera Xylem och vårt erbjudande. Här finns också en högklassig utställning som visar våra produkter, lösningar och de senaste teknikerna som finns i vårt breda sortiment och utbud av pumplösningar.

Investeringen i besökscentret är en av många långsiktiga satsningar Xylem gör i Emmaboda. Att koncernen väljer att investera här i Emmaboda visar en tilltro på fortsatt tillväxt.

Datum:          1/9-2016

Tid:               11.00-16.00

Program:      11.00 – 12.00                   Invigningsceremoni, Tomas Brannemo, Xylem (President Xylem Transport och Europe)

12.00 – 16.00                   Öppet hus med fika samt möjlighet till intervjuer och fotografering.

Anmälan:      Anmälan skickas till: jerry.cederholm@xyleminc.com senast den 29/8.

Om Xylem

Xylem (XYL) är en ledande global teknologileverantör som gör det möjligt för kommuner, bostads- och fastighetsföretag, butiker, jordbruk och industrier att transportera, behandla, testa och hushålla med vatten på ett effektivt sätt. Företaget har verksamhet i över 150 länder och erbjuder flera marknadsledande varumärken, med personal som tack vare ett brett applikationskunnande och ett starkt lokalt engagemang kan hitta lösningar på de mest utmanande problemen med vatten och avlopp runt om i världen. Xylems huvudkontor ligger i Rye Brook, New York. Omsättningen 2013 var 3,8 miljarder USD och företaget har fler än 12 500 anställda världen runt. Xylem har nominerats till Dow Jones Sustainability World Index de senaste två åren tack vare företagets arbete med hållbara affärsmetoder och lösningar världen runt.

Namnet Xylem har hämtats från grekiskans namn på den vävnad som transporterar vatten i växter. Vi vill understryka den tekniskt höga nivån i vår vattenfokuserade verksamhet genom en koppling till den bästa vattentransport som finns – naturens egen teknik.

Namnet Xylem härstammar från den gamla grekiskan och är en vävnad som transporterar vatten i växter och belyser den effektiva tekniken i vår vattenfokuserade verksamhet genom att förknippa den med det bästa systemet för vattentransport som finns – naturens eget. För mer information, besök oss gärna på http://www.xylem.com/se

Genom Xylems företagsprogram för samhällsinsatser, Xylem Watermark, samarbetar Xylem med olika hjälporganisationer för att tillhandahålla resurser och hjälpa till med stöd- och återuppbyggnadsinsatser. Läs mer om vårt arbete och hur du kan bidra på www.xylemwatermark. com